Restrictii incepand de marti in mai multe localitati din Satu Mare

Prefectura judetul Satu Mare anunta ca de marti vor intra in vigoare restrictii in localitatile in care incidenta cazurilor de Covid-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori. Este vorba de municipiile Satu Mare si Carei si de comunele Craidorolt, Paulesti, Pir si Sanislau.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Satu Mare, prefectul Altfatter Tamas a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta in vederea analizarii situatiei privind incidenta infectarilor si a adoptarii deciziilor necesare.

„Avand in vedere ratele de infectare de la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Satu Mare, a fost adoptata actualizarea Anexei la Hotararea CJSU Nr.3 din 15.01.2021 privind stabilirea si aprobarea masurilor care se aplica la nivelul judetului Satu Mare pentru prevenirea si combaterea infectiilor generate de COVID-19, cu aplicare incepand cu data de 09.03.2021, ora 0,00”, se arata in comunicat.

Conform acestuia, localitatile cu o rata de infectare peste 3 la mie si in care se aplica in perioada 9-22 martie masurile specifice pentru limitarea raspandirii coronavirusului sunt: municipiile Satu Mare si Carei respectiv comunele Craidorolt, Paulesti, Pir si Sanislau, iar pana la data de 12 martie in comunele Foieni, Odoreu si Viile Satu Mare.

Publicitate

„Principalele masuri care se aplica in aceasta situatie privesc domeniul HORECA, respectiv se interzic activitatile de preparare si servire a alimentelor si bauturilor in interiorul cladirilor sau pe terase inchise. De asemenea, nu este permisa activitatea cinematografelor, a spectacolelor, concertelor si altor evenimente culturale nici in interiorul cladirilor, nici in aer liber si nici activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc licentiati, cu exceptia agentiilor cu bilete jucate in sistem automatizat si loz”, a transmis Prefectura.

Pana vineri, 12 martie, scolile din judetul Satu Mare vor functiona in scenariile aprobate in 5 martie, o noua decizie urmand a fi luata atunci in functie de evolutia ratei de incidenta a infectarilor. „Conform Ordinului comun al ministrului educatiei si ministrului sanatatii nr. 3459/280/06.03.2021, scenariile de functionare ale unitatilor de invatamant se actualizeza saptamanal, cu referinta la fiecare zi de vineri, cu exceptia depasirii pragului de 6/1000 unde interzicerea activitatii didactice fizice in scoli se aplica imediat”, se mai arata in comunicatul Prefecturii Satu Mare.

Citeste si articolul :   O gravida infectata cu COVID-19 a decedat in timp ce era transferata de la Arad la Timisoara

Pana in prezent, de la inceputul semestrului II al acestui an scolar, 26 de elevi si 65 de cadre didactice si personal auxiliar au fost depistati pozitiv, respectiv 56 de clase au desfasurat activitati didactice in sistem online.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.