Beatrice Mahler avertizeaza: “Nu mai exista niciun loc liber. Toate locurile – si in sectie, si in terapie intensiva – sunt pline”

Alerta la Institutul „Marius Nasta” din Capitala. Managerul Beatrice Mahler a transmis ca nu mai sunt locuri libere. Medicul avertizeaza asupra unui lucru observat in ultima perioada. Este vorba de aparitia unui sindrom inflamator la ficat. Doctorul a sustinut ca acesta complica tratarea insuficientelor respiratorii.

„Va fi mai rau decat in noiembrie, cand in Romania s-a inregistrat un varf al panemiei”, a declarat medicul la Digi 24.

„La „Marius Nasta” de la pranz nu mai exista niciun loc liber. Toate locurile – si in sectie, si in terapie intensiva – sunt pline. Probabil ca in aceasta noapte va trebui sa punem paturi suplimentare, daca vor veni pacienti de acasa”, a spus Beatrice Mahler. Ea a sustinut ca nu intra in discutie sa se mai primeasca pacienti si din alte spitale.

„In trei zile, s-au ocupat paturile care erau libere – si eram la o capacitate undeva la 60 la suta ocupate -, iar sectia de terapie intensiva s-a ocupat chiar mai repede”, a spus managerul Institutului „Marius Nasta”.

Pacientii care sunt internati acum in spital au majoritatea forme severe de COVID.

„Ce observam ca particularitate de la inceputul acestui val este ca pacientii au un sindrom inflamator important, cu o hepatocitoliza – inseamna o reactie a ficatului destul de importanta, ca urmare a inflamatiei severe care se gaseste in organism. Ea era prezenta si anul trecut, dar la un procent mai mic de pacienti, acum peste 60 la suta au aceasta forma de manifestare, forma care poate sa interactioneze cu medicatia, pentru ca are si ea gradul ei de hepato-toxicitate”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

Hepatocitoliza este o reactie inflamatorie acuta, care se manifesta in momentul in care apare acea furtuna de citokine, deci in prima etapa, dar se manifesta practic printr-o distrugere usoara a celulelor hepatice, a explicat medicul.

„Nu putem sa ne dam seama in ce masura este vorba despre o distrugere a hepatocitelor sau de o inflamatie destul de intensa care duce la modificarea permeabilitatii membranei celulei hepatice si astfel aceste citokine si aceste enzime hepatice ajung in sange. Este important sa monitorizam ce se intampla si sa fim in permanenta legatura cu medicii gastroenterologi. Pentru noi, ca pneumologi, e o provocare, pentru ca pe langa insuficienta respiratorie, asocierea unei insuficiente hepatice pune reale probleme de management al acestor pacienti”, a mai spus managerul Institutului “Marius Nasta”

Citeste si articolul :   Parlamentari amendati pentru protestul anti-restrictii: "Manifestantii anti-restrictii vor libertatea de a trai in jungla"

Actualul val al pandemiei va fi mai rau

„Va fi mai rau, evolutia este extrem de brutala, numarul de cazuri este mare. Lumea a obosit, intr-adevar, parca nu inteleg ca e din nou ceva extrem de grav si serios ce vedem in spital. Si astazi, pe strada, oamenii in parte nu purtau masca sau purtau incorect. Oamenii mananca pe strada, oamenii fumeaza pe strada. Aceste obiceiuri ar trebui sa le evitam pe strada, pentru ca ii putem infecta pe cei din jurul nostru”, a avertizat dr. Beatrice Mahler.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.