Dalai Lama a primit prima doza de vaccin impotriva COVID

Dalai Lama, liderul spiritual tibetan in varsta de 85 de ani, a primit sambata prima doza a vaccinului impotriva coronavirusului intr-un spital din orasul nordic indian Dharamshala.

Dupa ce a primit injectia, el a indemnat oamenii sa fie curajosi si sa se prezinte pentru a fi vaccinati.

„Pentru a preveni unele probleme grave, aceasta injectie este foarte, foarte utila”, a spus el, potrivit Theguardian

Dr. GD Gupta, de la spitalul Zonal, unde a fost administrata doza, a declarat reporterilor ca Dalai Lama a fost tinut sub observatie timp de 30 de minute. „S-a oferit sa vina la spital ca un om obisnuit pentru a se vaccina”, a spus el.

Publicitate

Alte zece persoane care locuiesc in resedinta liderului Dalai Lama au fost, de asemenea, vaccinate, a spus Gupta. Toti cei 11 au primit vaccinul Covishield, o versiune a vaccinului Oxford / AstraZeneca, fabricat de India Serum Institute.

India a confirmat peste 11 milioane de cazuri de coronavirus si peste 157.000 de decese. Tara, care are al doilea cel mai mare numar de cazuri din lume dupa SUA, si-a inceput procesul de vaccinare in ianuarie , incepand cu lucratorii din domeniul asistentei medicale si din prima linie. La inceputul acestei luni, si-a extins efortul de inoculare la persoanele in varsta si la cei cu afectiuni medicale care ii pun in pericol.

Citeste si articolul :   Moderna anunta ca vaccinul sau anti-COVID-19 este eficient impotriva variantelor din Marea Britanie si Africa de Sud

China nu recunoaste guvernul tibetan in exil si acuza Dalai Lama ca a cautat sa separe Tibetul de China.

Dalai Lama neaga faptul ca este separatist si spune ca pledeaza doar pentru o autonomie substantiala si protectia culturii budiste native din regiune.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.