15 lucruri – obiecte din viata de zi cu zi pe care le poti curata cu cola

Continutul ridicat de acid din cola este perfect pentru curatarea articolelor de uz casnic din viata obisnuita. Chiar daca nu sunteti un fan al acestei bauturi carbogazoase, ea poate fi folosita si ca agent de curatare:

1.Petele de ulei

Masina sau motorul dvs. lasa urme de ulei, atunci acest lucru poate duce la pete urate pe alee sau garaj. Nu trebuie sa iti rupi mana frecand din greu, pentru ca poti pur si simplu sa torni cola pe petele respective, apoi sa astepti ceva timp, dupa care vei observa ca se curata cu usurinta.

2.Petele de cerneala de la stilou

Publicitate

Indiferent daca ati trecut din greseala peste marginea hartiei  si s-a murdarit fata de masa sau daca copiii au desenat din nou pe covor, stim cu totii cat de enervante pot fi aceste pete de cerneala; dar din fericire, cola este de mare ajutor si aici. Pur si simplu puneti putin din bautura dulce pe pata si frecati-o. Daca dupa vei pune cateva picaturi de detergent si apa, pata va disparea cat ai zice peste.

3.Curatarea toaletei

Un sfat vechi, dar de aur: se toarna o jumatate de sticla de cola in toaleta si se lasa sa stea timp de o ora inainte de a clati. Apoi indepartati murdaria cu o perie de toaleta si voilà, toaleta este din nou curata.

Citeste si articolul :   Cele mai bune trucuri casnice pentru indepartarea petelor de ulei

4.Indepartarea ruginii

Obiectele mici ruginite pot fi lasate intr-un pahar de cola peste noapte. Stergeti-le pur si simplu cu o carpa curata a doua zi si totul va straluci din nou. Acest lucru este, de asemenea, foarte practic si cu petele de rugina de la bicicleta! Se toarna putina cola pe rama ruginita si apoi o puteti sterge cu usurinta.

5.Tigaile arse

Ti-ai lasat din greseala mancarea pe aragaz putin prea mult….si acest lucru a dus la cratite arse. O curatare apriga a acestora pare aproape imposibila. Cu toate acestea, puteti economisi mult timp si efort pur si simplu turnand o cutie de cola in tigaia sau oala murdara. Apoi puenti tigaie la foc mic, cu bautura in ea si fierbeti timp de o ora. Dupa o ora puteti spala tigaia ca de obicei si murdaria se va dizolva mult mai usor.

6.Mortar mucegait

Imbinarile dintre placile din baie si bucatarie pot pierde rapid culoarea, iar mucegaiul maroniu este adesea vizibil. In mod ideal, vrem sa scapam de el cat mai curand posibil, dar spalarea mortarului nu este unul dintre lucrurile noastre preferate de facut. Este mult mai usor daca frecati rosturile cu cola in prealabil. Lasati doar cateva minute si apoi curatati-le cu un burete de sarma.

7.Suruburi si piulite

Aveti piulite si suruburi ruginite in pereti? Atunci pur si simplu curatati-le cu cola si clatiti-le ulterior doar cu putina apa. Vor arata ca noi in cel mai scurt timp.

Citeste si articolul :   Oamenii nascuti in aceste patru zile au o misiune speciala in viata

8.Parbrizul masinii

Insecte, pete de grasime, murdarie: este important sa pastrati parbrizul curat pentru a avea o vedere clara. Puteti face asta si cu cola. Pentru a face acest lucru, pur si simplu turnati o cutie din bautura pe parbriz si clatiti ulterior cu apa din abundenta.

9.In gradina

Cola poate ajuta, de asemenea, la pastrarea gradinii sanatoase. Bautura dulce pastreaza melcii la distanta si accelereaza procesul din gramada de compost.

10.Fiebatorul de apa

Din cand in cand, ar trebui sa scapi si de depunerile de calcar din ibric, pentru ca la urma urmei nu vrei ca bucatile mici de calcar sa pluteasca in ceai. Si aici, cola este un adevarat salvator: umpleti fierbatorul cu Cola si lasati-l sa fiarba. Apoi lasati-l timp de 30 de minute si clatiti – veti vedea cum calcarul a disparut!

11.Pete pe haine

Nu este nimic mai rau decat o pata pe hainele tale preferate! Sangele, grasimile si vinul nu sunt cu adevarat de neglijat, dar si aici poti pur si simplu sa torni o cutie de cola pe petele respective. Nu uitati sa utilizati si detergentul obisnuit pentru rufe sau pudra. Rufele pot fi spalate in regim normal – sunt mari sanse sa nu vedeti nimic cand rufele sunt terminate dar cand acestea se vor uscat, atunci cu sigurnata veti observa cum petele au disparut.

Citeste si articolul :   Mesajul unui preot dupa protestul condus de Diana Sosoaca: "Baraba facea rascoale. Iisus vindeca inimi"

12.Indepartarea vopselei

Ai varsat accidental vopsea? Inmuiati o carpa in cola si asezati-o pe pata de vopsea. Apoi, lasati carpa sa stea o vreme, astfel incat cola sa poata avea efect deplin. Dupa aceea, puteti indeparta pata mult mai usor cu apa si sapun.

13.Piscina

Desi acest lucru nu se incadreaza in categoria lucrurilor de zi cu zi … acest sfat este foarte util daca sunteti un mandru proprietar de piscina! Turnati doi litri de cola in piscina dvs. si veti vedea cum urmele de calcar sau petele de rugina rugina dispar.

14.Curatarea bornelor bateriei

Nu numai geamurile masinii, ci si bornele bateriei masinii pot fi curatate cu putina cola. Doar turnati putina cola peste cleme si puteti vedea diferenta imediat!

15.Obiecte din crom

Cola este, de asemenea, un mijloc perfect de curatare a cromului: Pur si simplu inmuiati o carpa de curatat in cola si folositi-o pentru a curata articole cromate, cum ar fi piese auto, carlige pentru haine, scurgere de dus, piese pentru biciclete si lampi.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.