10 efecte nesanatoase ale bauturilor carbogazoase pe care trebuie sa le aveti intotdeauna in minte

Un pahar de bautura carbogazoasa nu este daunator, dar daca bei litri din ele in fiecare zi, corpul tau nu iti va multumi pentru asta.

Bauturile carbogazoase pot provoca diabet, astm, boli de inima, boli de ficat si rinichi, precum si probleme dentare si de alta natura. Chiar si cele care se presupune ca nu contin zahar sunt departe de a fii bauturi inofensive.

Si iata 10 efecte „secundare” ale consumului frecvent de bauturi carbogazoase:

1. Riscul de diabet.

Consumul de sifon cel putin o data pe zi va duce la cresterea semnificativa in greutate si la un risc crescut de diabet de tip 2 la femei. Acest lucru este valabil si pentru bauturile dietetice, deoarece contin indulcitori sintetici.

Publicitate

2. Provoaca obezitatea la copii.

Deoarece copiilor le place sa bea aceste bauturi zaharoase, acestea prezinta un risc mai mare – copiii tind sa ia mult in greutate.

3. Boli cardiovasculare.

Persoanele care consuma in mod regulat bauturi carbogazoase sunt cu 20% mai predispuse la infarct.

Citeste si articolul :   Beneficiile echinaceei pentru sanatate

4. Deterioreaza dintii

Zaharul din bauturile racoritoare se transforma intr-o substanta caustica care mananca smaltul dintilor. Bauturile fara zahar contin extract de citrice si corozivi cu fosfor ca aditivi care deterioreaza si dintii.

5. Provoaca osteoporoza.

Aditivii confera o aroma tarta si ajuta la mentinerea bauturii proaspete mai mult timp. Dar interfereaza cu absorbtia normala a calciului si fac oasele mai fragile.

6. Conduce la probleme ale rinichilor.

Consumul zilnic de 2 pahare de cola creste de multe ori riscul bolilor renale. Acest lucru se datoreaza acelorasi aditivi .

7. Boali de ficat.

Un zahar tipic utilizat in bauturi racoritoare este siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza. Ficatul nostru are capacitatea de a stoca fructoza, ceea ce duce la afectiuni hepatice si niveluri ridicate de colesterol.

8. Creste riscul de cancer.

Adesea 4-metilimidazol se adauga bauturilor, un cancerigen care ajutala inchiderea bauturii la culoare.Aceasta substanta este foarte periculoasa.

Vitamina C reactioneaza cu benzoatul de sodiu, un aditiv obisnuit in bauturile carbogazoase. Acest compus creste riscul de cancer.

Citeste si articolul :   Produse care isi pierd beneficiile atunci cand sunt tratate termic

9. Tulburari de somn.

O cutie de cola contine 45 mg de cofeina, ceea ce creste nivelul de adrenalina. Atunci cand exista un exces de cofeina in organism, aceasta interfereaza cu somnul.

10. Provoaca astm.

Consumul excesiv de bauturi carogazoase creste riscul de astm. Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de zahar si aditivi precum nitriti, sulfiti si benzoat de sodiu.

Publicitate

Publicitate

Autor