3 modalitati simple de a va albi in mod natural dintii acasa

Din ce cauza se ingalbenesc dintii?

Multi factori determina ca dintii sa devina plictisitori si sa-si piarda stralucirea alba.

Anumite alimente va pot pata smaltul, care este stratul cel mai exterior al dintilor. In plus, acumularea de placi pe dintii dvs. ii poate face sa para galbeni.

Acest tip de decolorare poate fi tratat de obicei cu remedii regulate de curatare si albire.

Publicitate

Cu toate acestea, uneori dintii arata galben, deoarece smaltul dur s-a erodat, dezvaluind dentina de dedesubt. Dentina este un tesut galben natural, osos, care se afla sub smalt.

Iata cateva moduri simple de a va albi in mod natural dintii.

1. Periati cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietati de albire naturala, motiv pentru care este un ingredient popular in pasta de dinti comerciala.

Este un abraziv usor, care poate ajuta la indepartarea petelor de suprafata de pe dinti.

In plus, bicarbonatul de sodiu creeaza un mediu alcalin in gura, care impiedica cresterea bacteriilor.

Acesta nu este un remediu care va va albi dintii peste noapte, dar ar trebui sa observati o diferenta in aspectul dintilor in timp.

Stiinta nu a dovedit inca ca periajul cu bicarbonat simplu va va albi dintii, dar mai multe studii arata ca pasta de dinti care contine bicarbonat de sodiu are un efect de albire semnificativ.

Un studiu a constatat ca pastele de dinti care contin bicarbonat de sodiu au fost semnificativ mai eficiente in indepartarea petelor galbene de pe dinti decat pastele de dinti standard fara bicarbonat de sodiu. Cu cat este mai mare concentratia de bicarbonat de sodiu, cu atat efectul este mai mare.

Citeste si articolul :   10 obiceiuri care te pot ajuta cu adevarat sa slabesti

Mai mult, o revizuire a cinci studii a constatat ca pastele de dinti care contin bicarbonat de sodiu au indepartat placa din dinti mai eficient decat pastele de dinti care nu contin bicarbonat de sodiu.

Pentru a folosi acest remediu, amestecati 1 lingurita de bicarbonat de sodiu cu 2 lingurite de apa si spalati-va dintii cu pasta. Puteti face acest lucru de cateva ori pe saptamana.

2. Folositi peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un agent de inalbire natural care ucide, de asemenea, bacteriile din gura.

De fapt, oamenii folosesc apa oxigenata de ani de zile pentru a dezinfecta ranile datorita capacitatii sale de a ucide bacteriile.

Multe produse comerciale de albire contin peroxid de hidrogen, desi la o concentratie mult mai mare decat o veti folosi.

Din pacate, niciun studiu nu a investigat efectele clatirii sau periajului numai cu peroxid de hidrogen, insa mai multe studii au analizat pastele de dinti comerciale care contin peroxid.

Un studiu a constatat ca o pasta de dinti care contine bicarbonat de sodiu si 1% peroxid de hidrogen a dus la dintii semnificativ mai albi.

Un alt studiu a constatat ca perierea cu o pasta de dinti comerciala care contine bicarbonat de sodiu si peroxid de doua ori pe zi a dus la 62% dinti mai albi in 6 saptamani.

Cu toate acestea, exista cateva intrebari cu privire la siguranta peroxidului de hidrogen.

In timp ce concentratiile puternic diluate par sigure, concentratiile puternice sau utilizarea excesiva pot provoca iritarea gingiilor si sensibilitatea dintilor. Exista, de asemenea, ingrijorarea cu privire la faptul ca dozele mari pot provoca cancer, dar acest lucru nu a fost dovedit.

Citeste si articolul :   Calendar ortodox 2 octombrie 2021. In aceasta zi este sarbatorit Sfantul Ciprian

O modalitate de a utiliza peroxidul de hidrogen este de a spala gura inainte de a va spala dintii. Asigurati-va ca utilizati o solutie de 1,5% sau 3% pentru a evita efectele secundare.

Cea mai frecventa concentratie de peroxid de hidrogen la farmacie este o solutie de 3%. Puteti dilua cu usurinta aceasta concentratie la 1,5% amestecand parti egale peroxid si apa.

O alta modalitate de utilizare a peroxidului de hidrogen este amestecarea acestuia cu bicarbonat de sodiu pentru a face o pasta de dinti. Combinati 2 lingurite de peroxid de hidrogen cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si spalati-va usor dintii cu amestecul.

Limitati utilizarea acestei paste de casa de cateva ori pe saptamana, deoarece utilizarea excesiva va poate eroda smaltul dintilor.

3. Mananca fructe si legume

O dieta bogata in fructe si legume poate fi buna atat pentru corp, cat si pentru dinti.

Desi nu inlocuiesc periajul, fructele si legumele crocante si crude va pot ajuta sa frecati placa in timp ce mestecati.

Capsunile si ananasul sunt doua fructe despre care se pretinde ca va ajuta sa va albiti dintii.

a. Capsuni

Albirea dintilor cu un amestec de capsuni si bicarbonat de sodiu este un remediu natural popularizat de vedete.

Sustinatorii acestei metode sustin ca acidul malic gasit in capsuni va elimina decolorarea dintilor, in timp ce bicarbonatul de sodiu va indeparta petele.

Cu toate acestea, acest remediu nu a fost complet sustinut de stiinta.

Citeste si articolul :   Cum sa ne potolim criticul intern

In timp ce capsunile va pot ajuta sa va exfoliati dintii si sa le faca sa para mai albi, este putin probabil sa patrunda in petele dintilor.

Un studiu recent a constatat ca un amestec de capsuni si bicarbonat de sodiu a produs foarte putine modificari de culoare la dinti, in comparatie cu produsele comerciale de albire.

Daca decideti sa incercati aceasta metoda, limitati utilizarea acesteia de cateva ori pe saptamana.

In ciuda studiilor care arata ca o pasta de capsuni si bicarbonat de sodiu a avut un efect minim asupra smaltului dintilor, utilizarea excesiva ar putea provoca daune.

Pentru a utiliza acest remediu, spargeti o capsuna proaspata, combinati-o cu bicarbonat de sodiu si spalati amestecul pe dinti.

b. Ananas

Unii sustin ca ananasul poate albi dintii.

Un studiu a constatat ca o pasta de dinti care contine bromelaina, o enzima gasita in ananas, a fost semnificativ mai eficienta in indepartarea petelor de dinti decat o pasta de dinti standard.

Cu toate acestea, nu exista dovezi ca consumul de ananas produce acelasi efect.

Discutați cu medicul dentist pentru a vedea daca aceste tratamente sunt sigure pentru tine sa le incerci. De asemenea, ei pot discuta alte alternative pentru tine.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.