5 remedii casnice pentru diferite probleme de sanatate pe care 90% dintre oameni nu le cunosc

Avantajul utilizarii remediilor casnice este ca sunt ieftine si accesibile. Ele sunt adesea mai naturale si dovedite de-a lungul mai multor generatii. In plus, sa recunoastem – pot fi destul de distractive si interesante.

1. Folosirea zaharului cand sughiti

Zaharul este un carbohidrat si am auzit cu totii multe despre problemele de sanatate asociate cu aportul excesiv de zahar, de la diabet si cresterea in greutate pana la efectele sale asupra creierului si sistemului nervos.

Dar, in cazul sughiturilor, zaharul este unul dintre cele mai rapide si mai utilizate remedii.  O lingura de zahar ajuta in combaterea sughitului . Functioneaza prin stimularea nervului vag, determinand spasmul diafragmei (cauza intampinarii sughitului).

2. Bicarbonat de sodiu pentru intepaturi de albine, pentru albirea dintilor si eliminarea mirosurilor.

Bicarbonatul de sodiu este atat de folositor, incat nu am gasit inca un spatiu din casa unde sa nu il folosesc. Acesta te scapa de micile insecte care apar pe radacinile trandafirilor, elimina mirosul de usturoi si curata excelent suprafetele din casa.

Pentru a reduce umflarea din intepaturile de albine, faceti o pasta cu apa si bicarbonat de sodiu. Acesta va ajuta la calmarea arsurilor muscaturii, va ameliora roseata si mancarimea si va reduce durerea. Pentru a va albi dintii, adaugati bicarbonatul la pasta de dinti. Lustruieste bine dintii si indeparteaza petele.

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru calmarea (nu vindecarea) infectiilor tractului urinar. Dizolvati o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si beti pentru a neutraliza acidul din tractul urinar. In cele din urma, bicarbonatul de sodiu este excelent pentru a absorbi mirosurile, astfel incat sa il puteti pune la frigider, sa-l presarati pe pantofi sau pe covor si multe altele.

3. Amidon de porumb ca sampon uscat.

Amidonul de porumb este un agent de ingrosare fabricat din miez de porumb. Arata ca o pudra uscata folosita la produse de patiserie, supe si sosuri. Poate fi folosit si ca sampon!

Se amesteca cu putina pudra de cacao (pentru culoare) si cu orice ulei esential. Aceasta formula poate absorbi excesul de ulei si transpiratie si va poate face parul sa para pufos atunci cand nu aveti timp sa va spalati parul. In plus, miroase uimitor!

Citeste si articolul :   Document Oficial! Raed Arafat, anunt de ultima ora:

4. Banda scotch pentru negi.

Banda Scotch exista in fiecare casa si o puteti folosi pentru a fixa orice. Dar aceasta nu este singura utilizare a benzii adezive. Poate elimina negii!

Taiati o bucata mica de banda adeziva de dimensiunea unui neg, lipiti-o si lasati-o pana cand cade. Umeziti negul si acoperiti-l din nou. Continuati acest proces pana cand verucile dispar.

Este greu de spus cum functioneaza, dar functioneaza si exista o multime de dovezi pentru aceasta.

5. Masline pentru greata.

Credeti sau nu, maslinul este de fapt un fruct. Sunt cultivate in Marea Mediterana si sunt fermentate inainte de a fi comestibile.
Mancati doar cateva masline pentru a preveni greata sarcinii sau bolile de miscare. Taninurile din masline iti usuca saliva pentru a usura senzatia neplacuta de greata. De asemenea, sunt bogate in „grasimi bune” si vitamina E, deci sunt un supliment sanatos la dieta ta.

Autor