Valeriu Gheorghita a facut anuntul. Cand vom reveni la o viata normala

Medicul militar, Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, este optimist in ceea ce priveste revenirea la normalitate. Potrivit medicului, numarul celor vaccinati depaseste pe cel al celor infectati.

Astfel, Romania se afla pe locul 3 in Europa ca numar de persoane vaccinate.

”Raspunsul depinde de fiecare dintre noi si anume de cat de mult ne dorim sa ne vaccinam. Depinde si de modalitatea in care este organizata campania de vaccinare, atat in Romania, cat si la nivel european.

Eu cred ca in luna septembrie putem atingem peste 10 milioane de persoane vaccinate, ceea ce reprezinta peste 60% din numarul persoanelor eligibile. Cred ca spre luna septembrie putem atinge pragul de imunizare colectiva”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Romania se afla pe locul trei in UE la numarul de vaccinati

”Eu as spune ca toata campania e o provocare. Am inceput de la elaborarea strategiei alaturi de colegii nostri din toate ministerele implicate. Am inceputl cu dezvoltarea planului de implementare, organizare logistica, reteteaua de distributie, resura umana, care a trebuit sa fie identificata in fiecare judet, Prima parte a campaniei s-a desfasurat in conditii foarte bune. (…) Am putut sa asiguram vaccinarea unui numar foarte mare de persoane”, a declarat Valeriu Gheorghita la AlephNews

“De asemenea, din ianuarie au intrat in activitate si centre din afara unitatilor medicale. Ne preocupa tot ce se intampla din punct de vedere epidemiologic. Sunt tulpini care sunt in atentia tuturor organismelor internationale. Insa, categoric prin vaccinare putem sa avem un control cat se poate de bun asupra evolutiei epidemiologice a infectiei cu SARS-CoV-2 si este sansa noastra sa revenim la normalitatea pe care o asteptam”, a mai spus medicul militar.

Autor