Cat de des ar trebui sa faci baie?

Prezentare generala

Unii oameni nu fac dus in fiecare zi. Desi exista o multime de sfaturi contradictorii cu privire la cat de des ar trebui sa faceti dus, acest grup ar putea avea dreptate.

Poate suna contraproductiv, dar un dus in fiecare zi ar putea fi rau pentru pielea ta. Unii dermatologi recomanda un dus doar in fiecare zi sau de doua pana la trei ori pe saptamana.

Multi oameni fac dus cel putin o data pe zi, fie dimineata, fie noaptea inainte de culcare. In functie de zi si de nivelul de activitate, s-ar putea sa faci chiar si doua sau trei dusuri.

Nu se argumenteaza importanta igienei personale. Dar, in timp ce unii oameni fac un dus zilnic, in multe cazuri nu trebuie sa faca parte din rutina ta zilnica.

Nu sunteti convins ca puteti sari peste dusul zilnic si sa ramaneti curat? Iata ce trebuie sa stiti despre dusul prea mult, precum si despre faptul ca nu va dusati suficient.

Citeste si articolul :   Cancerul este o boala ascunsa: 12 simptome pe care toata lumea le trece cu vederea

Cat este prea mult?

Recomandarea de mai sus a dermatologilor nu inseamna ca trebuie sa reduceti rutina de dus. Pielea tuturor este diferita, iar pielea fiecarei persoane se poate schimba de la sezon la sezon.

De exemplu, pielea poate fi mai uscata iarna, caz in care prea multe dusuri pot provoca uscaciune extrema. Cu toate acestea, un dus in fiecare zi vara poate sa nu va afecteze negativ pielea.

Deoarece nu exista reguli  cu privire la cat este prea mult, este important sa va cunoasteti corpul si sa determinati ce poate tolera pielea dumneavoastra.

Daca faci baie prea des

Daca faceti dus prea mult, poate duce la disconfort si este posibil sa experimentati:

mancarime

piele uscata, descuamata

aparitia unor afectiuni ale pielii, cum ar fi eczeme si psoriazis

par uscat, casant

Datorita preferintelor personale, este posibil sa nu doriti sa omiteti un dus zilnic. Daca acest lucru este valabil pentru dvs., ramaneti cu un singur dus pe zi, potrivit expertilor.

Citeste si articolul :   Eliminati toate toxinele din organism, imbunatatiti fluxul sanguin si reduceti inflamatia

Mai mult si poti sa-ti privezi pielea de uleiuri esentiale. Acest lucru provoaca uscaciune, care poate duce la inflamatii ale pielii sau eczeme. Pielea poate simti mancarime si se poate crapa, se poate descuama si poate deveni rosie.

Daca aveti o afectiune a pielii, cum ar fi psoriazisul, mai mult de un dus pe zi ar putea chiar sa declanseze o eruptie. De asemenea, prea multe dusuri pot clati bacteriile „bune” de pe piele, ceea ce va pune in pericol infectiile.

Cu toate acestea, sanatatea pielii nu este singurul motiv pentru a face dus mai putin. Dusurile folosesc multa apa, dar este posibil sa nu va dati seama cat de mult.

Autor