Anunt de ultim moment pentru toti clientii BCR, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, si UniCredit Bank

Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender atentioneaza asupra unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase, care pretind a fi trimise din partea unor banci cunoscute pe piata locala, precum Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank si UniCredit Bank, cu scopul de a-i convinge pe oameni sa acceseze linkuri sau sa descarce fisiere periculoase care ii pot lasa fara bani.

Mesajele ii indeamna pe acestia sa-si actualizeze datelor personale, descarcarea unor extrase de cont, confirmarea unor tranzactii, deblocarea unui cont suspendat temporar sau reactivarea platilor online cu cardul.

De asemenea, unele mesaje le sugereaza oamenilor sa acceseze link-uri care duc catre o pagina frauduloasa unde isi vor introduce datele de acces pentru contul online corespunzator fiecarei banci. Practic, victimele isi ofera de bunavoie informatiile de conectare atacatorilor, iar apoi ei pot face transferuri din conturile bancare pana la golirea acestora.

O alta metoda este cea a fisierelor atasate in diverse e-mail-uri, iar cei care le acceseaza se infecteaza cu amenintari informatice care permit raufacatorilor sa urmaresca tot traficul de date de pe dispozitiv, inclusiv sa sustraga parole si sa aiba apoi acces neingradit la toate conturile online ale victimei.

Pentru ca acestea sa para cat mai credibile, e-mail-urile se folosesc in mod fraudulos de logo-urile si culorile companiilor in cauza care sunt scrise concis si lizibil. Atacatorii au renuntat la mesaje lungi si scriu tot mai corect mesajele, fara erorile gramaticale specifice altadata acestor tipuri de inselatorii.

Bitdefender reaminteste ca pe tot parcursul anului 2020, specialistii in securitate informatica de la Bitdefender au identificat campanii similare de e-mail-uri frauduloase trimise in mod inselator in numele unor organizatii precum Posta Romana, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS si care instalau amenintari de spionaj pe calculatorul infectat sau vizau furtul datelor de card.

In acest context, Bitdefender recomanda utilizatorilor sa foloseasca direct pagina de internet a companiei pentru a se conecta la diverse conturi si sa evitate sa fie directionati catre aceasta dinspre un e-mail sau mesaj cu origine incerta.

„Evitati sa accesati fisiere executabile sau link-uri venite odata cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu asteptati vreun mesaj. Folositi o solutie de securitate performanta capabila sa depisteze amenintari informatice si sa blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folositi calculatorul de serviciu doar in scop profesional si nu accesati de pe acesta aplicatii sau programe in interes personal”, mentioneaza specialistii in securitate informatica.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Tragedie fara margini la Craiova. Doua persoane au decedat pe loc

In ultimii 5 ani, Bitdefender a avut cea mai inalta rata de detectie din industrie

500 de milioane de sisteme folosesc software-uri de securitate de la Bitdefender in toata lumea. Bitdefender utilizeaza Inteligenta artificiala avansata si alte tehnologii revolutionare pentru a anticipa, detecta si bloca instantaneu chiar si cele mai noi amenintari, inainte ca acestea sa te poata afecta.

Tranzactii bancare online sigure

Protejeaza-ti tranzactiile online sau efectueaza operatiuni bancare printr-un browser unic, dedicat, care iti securizeaza tranzactiile pentru prevenirea fraudelor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.