Ce se intampla cu Raed Arafat dupa incidentul tragic de la Constanta. Ministrul de Interne a facut anuntul

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat ca evaluarea secretarilor de stat nu se face in baza unui incident tragic, asa cum a fost cel de la Constanta. Aceasta afirmatie vine dupa ce a fost intrebat daca este multumit de activitatea sefului DSU, Raed Arafat.

“Evaluarea secretarilor de stat nu se face in baza unui incident tragic, asa cum a fost la Constanta. O evaluare a activitatii unui secretar de stat este mult mai complexa si nu am pus in discutie in acest moment evaluarea activitatii domniei sale. Cu siguranta, vom avea la un moment dat o evaluare pe toti secretarii de stat, nu tintit pe o persoana. (…) Daca se vor bucura de sustinere politica in continuare vor ramane in functie. (…) Categoric, nu se pune problema doar de sustinere politica, activitatea de pana acum este foarte importanta”, a declart Lucian Bode.

Bode a anuntat ca de luni si-a inceput activitatea si grupul de lucru care trebuie sa analizeze posibilitatea de a achizitiona la nivelul ISU-urilor a pernelor pneumatice de salvare.

Ministrul de Interne a mentionat ca asteapta un raport in 2-3 saptamani:

Citeste si articolul :   Sosoaca, acuzatii grave la adresa lui Raed Arafat: „Primeste 25.000 de euro pe luna ca sa omoare peste 25.000 de oameni”

“La prima vedere, mie mi s-ar parea normal ca un astfel de echipament sa fie in dotarea ISU-urilor. (…) Sigur ca la finalul acestui grup de lucru vom vedea exact de ce din 2015 pana acum aceste echipamente nu au fost achizitionate”.

De asemenea, Lucian Bode a transmis ca o echipa de control de la IGSU a inceput luni o ancheta disciplinara la Constanta.

“De astazi, o echipa de control de la IGSU se afla la Constanta tocmai pentru a realiza cercetarea disciplinara pentru trei ofiteri. Unul dintre ofiteri, cu functie de conducere, vineri si-a inaintat raportul de pensionare, raport aprobat, dar asta nu inseamna ca daca se va demonstra ca acolo au fost incalcari ale legii nu vor suporta consecintele legale”, a mai declarat ministrul de Interne.

Autor