Israelul se redeschide, fix la un an de la primul caz de COVID.

Israelul incepe sa se redeschida, dar masurile de distantare sociala raman inca in vigoare.

Potrivit informatiilor de ultima ora, aproape jumatate din populatia din Israel a fost vaccinata, iar rata infectarilor a scazut cu 95,8% in randul persoanelor vaccinate.

Publicitate

Israelul a redeschis mai multe domenii ale economiei

Totusi, in timp ce magazinele sunt deschise tuturor, accesul la locurile de agrement, precum salile de sport si teatrele, era limitat doar la persoanele vaccinate sau la cele care s-au vindecat dupa COVID si au o presupusa imunitate, asa-numitul „Green Pass” afisat intr-o aplicatie speciala a Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a lansat joi mult asteptatul certificat „Green Pass” care le va permite celor vaccinati sau recuperati din coronavirus sa ia parte la diferite activitati. In acelasi timp, ministerul a avertizat cu privire la sanctiuni legale grave pentru cei care falsifica permisele.

Publicitate

Masurile de distantare sociala raman in vigoare

Autoritatie israeliene au precizat ca dansul este interzis la salile de banchet, iar sinagogile, moscheile sau bisericile sunt nevoite sa primeasca doar jumatate din numarul normal de credinciosi.

La fix un an de la primul caz de COVID documentat de Israel, aceasta relaxare face parte dintr-un plan de deschidere mai larga a economiei luna viitoare.

Citeste si articolul :   Noi exceptii de la prezentarea certificatului verde. Ce se intampla cu pensionarii

Peste 4,2 milioane de israelieni au primit prima doza de vaccin si peste 2,8 milioane au primit ambele doze, la o populatie de 9 milioane. In prezent, aproximativ 3 milioane de israelieni nu sunt eligibili pentru vaccinare, inclusiv cei cu varsta sub 16 ani si persoanele care si-au revenit dupa COVID-19.

Infectiile cu covid s-au redus cu 95,8% dupa a doua doza de vaccin

Israelul a inregistrat peste 740.000 de cazuri si 5.500 de decese cauzate de noul coronavirus. Guvernul condus de Netanyahu a fost criticat pentru cele trei blocaje nationale.

Scolile elementare si elevii din ultimii doi ani de liceu au participat duminica la cursuri in orasele israeliene care tin rata de infectare sub control. Scolile medii se redeschid luna viitoare, dupa aproape un an de educatie la distanta.

Ministerul Sanatatii din Israel a anuntat sambata ca vaccinarea cu doua doze de Pfizer are o eficienta de 95,8% impotriva Covid-19, la doua saptamani dupa rapel.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.