Incendiu la Spitalul Marius Nasta din Bucuresti. Anuntul oficial al autoritatilor

Un incendiu s-a produs duminica seara la spitalul Marius Nasta din Bucuresti. Potrivit informatiilor furnizate de catre autoritati, incendiul s-a produs la tirul mobil de ATI.

”In urma cu scurt timp a fost anuntat faptul ca se degaja fum de la un ventilator exterior al unitatii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. In interiorul unitatii mobile sunt 7 pacienti (5 dintre acestia fiind intubati), care nu au fost raniti. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. In acest moment nu se mai observa degajare de fum si se fac verificari pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienti vor fi relocati in cadrul altor sectii din spital.” – se arata intr-un comunicat al ISU Bucuresti.

In schimb, Ministerul Sanatatii a transmis intr-un comunicat de presa ca niciun pacient de acolo nu este intubat, contrazicand informatiile furnizate de catre ISU Bucuresti.

”Ministerul Sanatatii a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti. Din primele informatii este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobila ATI din exetriorul spitalului la care s-a inregistrat o degajare de fum. In interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectueaza evacuarea de siguranta a pacientilor. Toti pacientii raman internati in institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii a ajuns la unitatea sanitara. Revenim cu detalii despre situatia pacientilor.” – se arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Publicitate

“Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ informeaza pacientii si opinia publica in legatura cu faptul ca in aceasta seara a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unitatii mobile ATI. Niciun pacient nu a fost ranit in urma acestui incident, iar in prezent pacientii aflati in unitatea mobila ATI sunt transferati in compartimentul ATI din interior. In prezent suntem la fata locului pentru evalua situatia si a lua masurile care se impun”, a declarart managerul institutiei medicale Beatrice Mahler.

„N-a fost foc, n-a fost incendiu in TIR, cum s-a anuntat initial. Vom vedea daca a fost ceva in exterior sau a vazut cineva gresit”, a anuntat Raed Arafat, la Digi24.

„Un generator care a scos fum la un moment dat, nu a fost vorba niciun moment de foc (…) Nu este nimic care sa ne produca ingrijorare in acest moment” – a declarat intr-o interventie la Digi24 ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.