7 alimente pe care nu trebuie sa le incalziti in cuptorul cu microunde

Indiferent cat de gustoase si sanatoase sunt alimentele pe care le-am pregatit, isi pot pierde foarte usor proprietatile utile daca le incalzesti la cuptorul cu microunde.

S-a dovedit ca unele alimente nu pot fi reincalzite in asa fel incat sa isi pastreze gustul si beneficiile pentru sanatate.

Am selectat o lista de alimente pe care ar trebui sa le consumati imediat ce le gatiti, iar reincalzirea la cuptorul cu microunde nu este o idee buna.

Pui

Carnea de pui poate fi consumata pana la 2 zile dupa gatit. Dupa aceasta perioada, supraincalzirea poate provoca o reactie violenta in stomac si va poate provoca probleme.

Publicitate

Ciuperci

Ciupercile sunt consumate imediat dupa ce sunt fierte, deoarece compozitia proteinelor se schimba in timpul incalzirii, ceea ce poate provoca probleme digestive.

Sfecla

Sfecla este plina de ingrediente utile corpului uman, dar ar trebui consumate doar proaspete. Aceste proprietati benefice ale acestei legume radacinoase sunt diminuate prin tratamentul termic.

Cartofi

De asemenea, vasele cu cartofi nu trebuie lasate mult timp in in cuptor , deoarece valoarea lor nutritiva incepe sa scada treptat si, in timp, un vas supraincalzit poate fi cu adevarat toxic pentru organism.

Spanac

Spanacul este cel mai mare produs cu nitrati, astfel incat consumul fierbinte poate fi foarte periculos. Nitratii din legumele supraincalzite pot provoca cancerogeneza.

Telina

La fel ca spanacul, telina are un continut ridicat de nitrati si nu trebuie supraincalzita. Daca leguma face parte dintr-o ciorba sau alt fel de mancare, trebuie sa o indepartati la reincalzire.

Oua

Ouale fierte reincalzite sau omletele pot fi toxice pentru stomac. Acestea trebuie consumate imediat dupa preparare si nu trebuie consumate niciodata daca tocmai au fost scoase din cuptorul cu microunde.

Publicitate

Autor