Apa de castraveti: este o bautura detoxifianta buna pentru tine?

Feliile de castravete racoritoare intr-un pahar de apa chiar fac minuni pentru pielea ta, te detoxifiaza si iti intinereste corpul? Sau este doar un supliment natural accesibil care va va face apa minerala putin mai buna ?

Putem spune ca aceasta leguma este cea mai faimoasa si populara dintre  toate: de la legendarele felii de castravete de pe pleoape pentru a reduce umflaturile dupa o noapte furtunoasa, pana la o varietate de mese dietetice . Impreuna cu otetul de mere si suc de telina, a devenit un alt panaceu si leac pentru orice problema cosmetica.

Dar la ce foloseste o felie de castravete in apa minerala , daca aceasta leguma este deja practic apa? Cel putin faptul ca oricine a incercat vreodata o bautura racoritoare cu adaugarea unui castravete poate atesta ca este cel putin gustoasa si racoritoare.

Adaugarea de castraveti la apa va va curata si detoxifia cu adevarat pielea?

Din nefericire nu!

Pentru inceput, castravetii sunt 95% apa. Desi acest lucru le face o crema hidratanta naturala la preturi accesibile , ele sunt de fapt aproape lipsite de substante nutritive . Da, au putina vitamina K (care favorizeaza coagularea sangelui) si potasiu (un electrolit care pastreaza fluidul in interiorul celulelor), dar in felii transparente de castravete in apa, chiar si aceste substante utile sunt neglijabile.

Citeste si articolul :   5 beneficii pentru sanatate ale perelor despre care nu stiai

Daca bei apa cu castraveti in loc sa mananci direct legume, nu primesti substante nutritive importante, cum ar fi fibrele solubile si insolubile .

Dar afirmatia ca apa de castravete elimina toxinele din organism? Aceasta este, de asemenea, o mare conceptie gresita sau poate un efect placebo, deoarece corpul tau inteligent este echipat cu tot ce are nevoie pentru a scapa singur de toxine.

Cu toate acestea, apa  de castravete beneficiaza in continuare – si are gust! Acest ingredient este atat de placut receptorilor tai, incat te face sa bei mai multa apa mai des. In orice caz, atunci cand doriti sa va potoliti setea, este mai bine sa alegeti apa cu felii de castraveti decat suc sau cafea.

Autor