Alimente care nu ar trebui sa fie refrigerate

Multe alimente au nevoie de refrigerare, dar unele au nevoie de ea mereu si nu trebuie lasate in frigider. Iata cateva alimente care trebuie pastrate intr-un loc uscat, racoros sau la temperatura camerei, altfel isi vor pierde aroma  si beneficiile pentru sanatate.

Avocado

Pastrarea unui avocado in frigider incetineste procesul de coacere si ii poate rapi aroma placuta de nuca. Cel mai bine este sa pastrati avocado intr-o punga de hartie la temperatura camerei, de preferinta intr-un loc uscat si departe de alte fructe, in special banane si mere. Merele si bananele pot grabi coacerea unui avocado, dar daca este deja suficient de copt, etilena eliberata din fruct il va face sa se strice rapid.

Cartof

Daca nu doriti ca si  cartofii cruzi sa inghete si sa devina dulci, nu-i tineti  la frigider, ci lasati-i intr-un loc uscat, intunecat si doar putin racoros. Daca ai fiert cartofi, atunci poti si chiar trebuie sa-i pui la frigider, altfel bacteriile periculoase se pot inmulti in el la temperatura camerei.

Conserve de ton

Unii oameni cred ca conservele de ton nedeschise ar trebui refrigerate, dar nu este cazul. Da, este peste, dar in borcane nedeschise se pastreaza bine la temperatura camerei intr-o camara intunecata sau dulap de bucatarie. Dupa deschidere, tonul poate fi pastrat la frigider trei-patru zile, dar nu intr-o cutie, ci intr-un recipient etans din sticla sau plastic de inalta calitate.

Usturoi si ceapa

La fel ca  si cartofii, usturoiul si ceapa nefierte prefera  conditiile intunecate, uscate si usor racoroase, dar nu umiditatea si temperaturile scazute. Prin urmare, nu trebuie sa pastrati aceste produse in frigider, unde pot deveni rapid moi, mucegaiesc  sau putrezesc complet. Daca ai taiat si curatat ceapa si usturoiul, le poti lasa la frigider intr-un recipient aerisit, departe de alimentele care absorb bine mirosurile.

Miere

Daca puneti miere in frigider, aceasta va incepe sa se cristalizeze si va ramane  fara gust. Nu face acest lucru. Mierea este cel mai bine pastrata la temperatura camerei, in orice loc uscat, ferit de lumina directa a soarelui. In timp, chiar si cu o depozitare adecvata, culoarea si consistenta mierii se vor schimba cel mai probabil, dar gustul acesteia va ramane in continuare placut.

Publicitate

Publicitate

Autor