7 proprietati utile ale sucului de morcovi

Aproape nimeni nu bea suc de morcovi.  Fibre alimentare, beta-caroten, antioxidanti – morcovii sunt pur si simplu plini de substante care sunt benefice organismului. Iata principalele sale beneficii.

Intareste sistemul imunitar

Acest lucru este deosebit de important in timpul sezonului de boala. Pe langa o alimentatie sanatoasa, somn si sport, poti bea un pahar de suc de morcovi, care contine multa vitamina C. Si, dupa cum stii, organismul nu o poate produce singur.

Imbunatateste vederea

Aproape toata lumea stie acest lucru si este adevarat: vitamina A nu este doar un antioxidant puternic, ci si o resursa nutritiva importanta pentru ochi. Deficitul de vitamina A cauzeaza orbirea nocturna.

Ajuta la evitarea mancatului excesiv

Publicitate

Cand vrei sa mananci ceva, poti lua o bomboana sau chipsuri. Dar daca bei suc de morcovi in schimb, atunci senzatia de plenitudine va ramane mult timp. Un pahar de suc are mai mult de 2 g de proteine si fibre alimentare, asa ca este o gustare grozava.

Articolul continuă după reclame

Imbunatateste starea pielii

Datorita vitaminelor A si C, pielea se vindeca mai repede, se formeaza mai mult colagen in ea, iar celulele devin mai sanatoase.

Citeste si articolul :   Cele cinci beneficii ale ghimbirului

Ajuta la controlul tensiunii arteriale

Daca suferiti de hipertensiune arteriala, sucul de morcovi va va ajuta cu siguranta. Potasiul ajuta la eliminarea efectelor negative ale sarurilor si mentine presiunea sub control. Potasiul este, de asemenea, bun pentru inima.

Ajuta la problemele stomacului

Sucul de morcovi va ajuta daca stomacul se umfla: reduce cantitatea de gaze si favorizeaza digestia normala.

Reduce colesterolul

Pe langa presiune, sucul de morcovi ajuta la mentinerea sub control a nivelului de colesterol, ceea ce are un efect benefic asupra sanatatii organismului in ansamblu. Daca nu va plac morcovii sub forma de suc, mancati-i asa, aceasta optiune nu este mai rea.

Dar puteti adauga, de exemplu, smantana in suc – si obtineti o masa completa la micul dejun!

Publicitate

Autor