Acestea sunt cele 4 beneficii majore ale cepei pentru sanatatea ta

Ceapa si usturoiul sunt alimene de baza pentru multi  oameni si intotdeauna prezente in bucatarie la nivel international. Indiferent daca este italian, mexican sau indonezian – multe retete necesita ceapa si usturoi, care nu numai ca adauga aroma, dar sunt si sanatoase si extrem de benefice asupra organismului nostru. Prin urmare, exista multe motive pentru a taia in mod regulat o ceapa la masa.

Folosesti intotdeauna ceapa la felurile de mancare gatite de tine?

1.Ceapa stimuleaza bacteriile bune

Preferam sa nu ne gandim prea mult la bacterii. La urma urmei, acestea sunt lucrurile care te imbolnavesc, nu? Ei bine, nu intotdeauna. Exista, de asemenea, multe bacterii in corpul nostru care, de fapt, ne ajuta sa ramanem sanatosi. Ceapa contine fibre prebiotice care functioneaza in intestine si mentin sanatoasa flora intestinala. Ceapa contine, de asemenea, o substanta care stimuleaza cresterea bifidobacteriilor. Aceste bacterii suprima alte bacterii care dauneaza intestinelor.

Publicitate

2.Inima ta

Au existat deja mai multe studii privind efectele cepei in sange, care au aratat ca un consum regulat de ceapa reduce semnificativ riscul formarii cheagurilor de sange. De asemenea, nu exista colesterol in ceapa, dar acestea ofera totusi multa aroma. Prin urmare, este mult mai bine sa condimentezi felurile de mancare cu ceapa, mai degraba, decat cu sare, de exemplu. Sarea este daunatoare pentru tensiunea arteriala, dar o ceapa are numai beneficii pentru sanatate.

Citeste si articolul :   6 alternative la frunzele de menta

3.Glicemia

Acest studiu este inca la început, dar cercetatorii au descoperit deja ca ceapa scade semnificativ nivelul zaharului din sange la animalele de laborator. Oamenii de stiinta cred ca sulful din ceapa creste productia de insulina, ceea ce scade nivelul zaharului din sange.

4.Riscul de cancer

Acest studiu este inca un pic prea nou pentru a putea trage concluzii definitive, dar cand au fost investigate efectele cepei rosii asupra celulelor canceroase la Universitatea din Welfen, s-a constatat ca ceapa poate distruge celulele canceroase din cauza quercetinei si antocianinei pe care o contine. Desigur, acest lucru nu poate vindeca oamenii de cancer, dar in prezent se cerceteaza daca ceapa ar avea de fapt sens îin medicina. Intre timp, nu poate fi rau sa adaugati ceva ceapa atunci cand realizati un fel de mancare  pentru a ucide orice fel de  celule rele ar exista in corpul tau.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.