Avantajele laptelui de capra sau oaie in locul laptelui de vaca

Exista acum multe alternative la laptele de vaca – in principal cele vegetale, dar exista si optiuni pentru animale: precum laptele de capra sau laptele de oaie

In ultimii ani, increderea in laptele de vaca a scazut deoarece se spune ca acesta poate provoca alergii sau ca contine prea multi hormoni. Multi evita laptele din cauza lactozei pe care o contine – si unii parinti chiar se tem ca, in combinatie cu proteinele din lapte, copii pot dezvolta ADHD.

Ca alternativa, laptele de la alte animale este din ce in ce mai utilizat. Consumul de laptele de capra, cat si cel de oaie este in crestere. Optiunile alternative sunt cu adevarat mai sanatoase sau tranzactioneaza riscuri similare sau chiar complet noi cu ele? Ce se intampla cu laptele de vaca in sine: este cu adevarat  rau?

Alternativele pentru laptele de vaca difera in ceea ce priveste ingredientele

Publicitate

Conform expertiilor atat laptele de capra, cat si cel de oaie sunt mai usor de digerat. Iar daca laptele de vaca iti provoaca probleme cu stomacul, cu siguranta merita incercat.

Citeste si articolul :   Batrani tinuti la subsol, in camere fara ferestre si in mizerie, intr-un azil ilegal din Craiova

Diferenta de compatibilitate a ambelor produse poate fi explicata prin ingredientele pe care le contin. De exemplu, spre deosebire de laptele de vaca, laptele de capra contine multi acizi grasi. Deoarece este relativ usor pentru corpul tau sa absoarba acesti acizi grasi, digestia este, de asemenea, mai usoara in comparatie cu consumul de lapte de vaca.

In ceea ce priveste laptele de oaie, expertii considera ca acesta, are alte doua avantaje. Comparativ cu produsul „normal” – laptele de vaca, acesta contine mai multi nutrienti si o proportie mai mare de proteine. Expertii afirma faptul ca, valorile proteinelor si mineralelor din laptele de oaie sunt chiar de doua ori mai mari in comparatie directa cu laptele de vaca. Cu un pahar de lapte de oaie, pur si simplu oferiti mult mai mult corpului dvs. .

Laptele de capra

Daca te uiti la ingredientele specifice, exista cateva argumente in favoarea laptelui de capra. Expertii subliniaza ca contine aproximativ mai putini alergeni decat laptele normal de vaca. Dar proportia lor de acizi linoleici este mai mare. Acest lucru este pozitiv pentru corpul dumneavoastra, deoarece acesti acizi au efecte antiinflamatorii. Exista, de asemenea, o diferenta in componentele proteice continute in lapte: in loc de cazeina, laptele de capra contine in principal albumine. Albuminele sunt mai usor de digerat de catre organism.

Citeste si articolul :   5 alimente bogate in vitamina B12. Sunt mai eficiente decat pastilele din farmacii

Expertii considera ca laptele de capra are trei proprietati si anume: un continut ridicat de fosfor, calciu si magneziu.

Expertii considera ca exista si o restrictie cu privire la recomandarea alternativelor de lapte de vaca. In ciuda acestor diferite argumente pro in favoarea laptelui de capra si de  oaie, ramane o problema: daca suferiti de intoleranta la lactoza, aceste doua tipuri de lapte sunt, de asemenea, incompatibile cu dumneavoastrs. Soiurile vegane, cum ar fi ovszul, caju sau laptele de soia sunt o alternativa.

Avantajul decisiv al laptelui de oaie și al de capra

In afara de aceste diferente de ingrediente, laptele de capra si oaie pot avea un avantaj decisiv. Dupa cum explica expertii, atunci cand laptele de vaca este „facut mai nesanatos” pentru consummator, adica totul  „depinde de modul de procesare”. Deoarece etapele de procesare a laptelui de vaca sunt mai mari, produsul este in cele Concluzia este ca nu se poate spune ca laptele de vaca este cu adevarat mai rau decat alternativele sale. Laptele de capra si oaie sunt in frunte cand vine vorba de continutul de substante nutritive precum vitaminele, dar acest lucru nu inseamna ca laptele de vaca este nesanatos, dimpotriva.

Citeste si articolul :   Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Astazi este praznuit Sfantul Cuvios Teodor Sicheotul, vindecatorul de boli.

In orice caz, nu poate strica sa adaugati cate un pahar de lapte de capra sau de oaie in alimentatia dumneavoastra. La urma urmei, o alimentatie variata este importanta pentru corpul tau – si poate gustul acestui lapte este o adevarata revelatie pentru tine. Daca aveti probleme digestive cu laptele de vaca, exista intotdeauna alternative.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.