Nas infundat – cu un simplu exercitiu aceasta senzatie va disparea ca prin minune

Afara este tot mai frig, dureri in gat si peste aceste senzatii isi face aparitia si senzatia de nas infundat, cu urmatorul exercitiu mecanic veti putea respira din nou!

Anotimpul rece ne paralizeaza frecvent. Daca ar fi fost doar durerile de gat,  dar nu, mai devreme sau mai tarziu si nasul va avea de suferit. Acest fapt nu are ca rezultat doar dificultati de respiratie, ci adesea si dureri de cap. Iar apoi suntem sfatuiti sa utilizam spray-uri nazale, care umfla intr-adevar membranele mucoase ca apoi sa permita trecerea libera a aerului, dar dupa o utilizare prea indelungata vor creea senzatia de dependenta.

Din fericire, exista cateva trucuri foarte special cu care vei reusi sa scapi de senzatia de nas infundat.

Truc nas infundat:

Trucul cheie care se presupune ca provine din medicina chinezeasca se bazeaza pe puncte de presopunctura. De fapt, are de-a face cu faptul ca fluxul de sange catre nas este redus pe scurt, iar membranele mucoase se umfla putin. Nu este daunator, deci de ce sa nu incerci?

Citeste si articolul :   Curatarea ramelor ferestrelor cu otet alb - Sfaturi si trucuri

Tot ce ai nevoie este o cheie. Asa-numitul „triunghi magic” din jurul sinusurilor noastre este tratat acum cu cheia. Asezati cheia in coltul de langa nara, in partea cea mai infundata. Acum apasati cheia in miscari circulare de opt ori intr-o directie, apoi de opt ori in cealalta. Puteti, de asemenea, sa o intoarceti de opt ori ca si cand ati dori sa deblocati o usa (sau un nas).

Acum puneti cheia pe partea opusa a nasului, pe cealalta parte a nasului si repetati procesul: rotiti de opt ori intr-o directie si de opt ori in cealalta directie.

Acum urmeaza al treilea punct al „triunghiului magic” – care se afla pe frunte. Acest punct de reflex este putin deasupra mijlocului sprancenelor. Si aici, puneti cheia si rotiti de opt ori intr-o directie, apoi de opt ori in cealalta directie.

Acest exercitiu este util mai ales atunci cand o singura nara este blocata.

Degetul osteopatiei: respirati normal in 30 de secunde

Citeste si articolul :   Cum se face compostul, cel mai natural ingrasamant pentru gradina

Principiul similar al degetului, executat diferit si fara presiune este, de asemenea, fezabil atunci cand nu exista o cheie la indemana. Acest truc  promite un nas liber in doar 30 de secunde si functioneaza astfel:

Iei degetul aratator si mijlociu al unei maini si le asezi intre sprancene (nu impingi). Asezati degetul aratator si mijlociu al celeilalte maini in mijlocul podului nasului de jos.

Acum indepartati usor cele doua puncte fara a aplica presiune, timp de aproximativ 30 de secunde.

Nu va descurajati, dureaza ceva timp pentru ca nasul infundat sa se imbunatateasca vizibil.

Cel mai bun remediu casnic pentru o raceala nu poate scurta o raceala existenta, dar macar o poate face mai suportabila. Astfel, putem dormi din nou mai bine si ne putem sustine corpul in procesul de vindecare.

Cu toate acestea, daca observati ca curgerea nasului nu se imbunatateste sau chiar se inrautateste si suferiti de dureri de cap, atunci nu mai faceti aceste exercitii si solicitati sfatul medicului. Deoarece exista intotdeauna riscul infectiei sinusale daca secretia nu se poate scurge definitiv.

Autor