Boala Alzheimer poate fi prevenita: un exercitiu pe zi imbunatateste memoria

Alzheimerul este una dintre cele mai frecvente boli degenerative din intreaga lume, afectand de obicei persoanele foarte in varsta, cu toate acestea, au existat cazuri in care persoanele cu varste cuprinse intre 35 si 40 de ani au suferit de boala. Exista multe alternative pe care le putem folosi pentru a preveni pierderea memoriei, inclusiv mentinerea unei diete bune, dar exista altele care pot fi benefice, precum exercitiile zilnice.

O metoda practica de prevenire a bolii Alzheimer

Exercitiul mental va poate ajuta  pentru a preveni boala Alzheimer, deoarece atunci cand il utilizati, neuronii dvs. sunt antrenati. Medicii recomanda sa jucati sudoku, domino, carti de orice tip si sah.

Dar, dincolo de aceste jocuri practice, puteti face acest exercitiu eficient care va va pastra memoria “in siguranta si sanatoasa”.

Aceasta este sa te intinzi pe pat, sa inchizi ochii si sa-ti amintesti tot ce ai facut in timpul zilei, din momentul in care te-ai trezit pana in prezent. Incercati sa va amintiti locurile in care ati fost, oamenii cu care ati vorbit, melodiile pe care le-ati auzit si chiar ceea ce ati mancat. Odata ce ai fiecare scena intruchipata in mintea ta, organizeaza-o in functie de momentul in care s-a intamplat.

Pe masura ce faceti aceasta activitate, veti observa cum creierul dvs. incepe sa lucreze pentru a va aminti toate aceste situatii. Neuronii tai sunt din ce in ce mai rapizi si aceste amintiri se vor pierde in timp. Ar trebui sa incercati sa faceti acest exercitiu in fiecare zi inainte de culcare. Un alt lucru care te poate ajuta este sa tii un fel de jurnal. De fapt, vei face la fel ca si  actiunea anterioara, doar ca de data asta iti vei scrie amintirile intr-un caiet.

Exista alte metode care previn boala Alzheimer?

Intr-adevar, exista si alte optiuni pe care le puteti face  pentru a preveni aceasta boala degenerativa, principala fiind aceea de a va schimba complet dieta, adica de a evita alimentele care contin prea multe grasimi, zahar, indulcitori si orice substanta chimica care nu numai ca dauneaza memoriei, ci si reprezinta, de asemenea, un mare pericol pentru organism la nivel general.

Citeste si articolul :   5 tipuri de ceai care te ajuta la ameliorarea durerilor de stomac

O dieta bogata in vitamina E este esentiala pentru a evita Alzheimer. Acest puternic antioxidant se gaseste in alimente precum nuci, seminte de floarea soarelui, spanac, uleiuri esentiale si broccoli. De asemenea, este necesar sa comunicati cat mai mult posibil, deoarece singuratatea este unul dintre factorii care duc la aparitia acestei  boli .

Exercitiul este foarte recomandat, deoarece nu numai ca vei pierde in greutate si iti vei tonifica corpul, dar si creierul tau are un nivel mai ridicat de oxigenare prin stimularea celulelor si a neuronilor.

Publicitate

Publicitate

Autor