Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata. Ce se intampla cu romanii care vin din Italia

In contextul pandemiei, Guvernul a actualizat lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care se intorc din aceste tari trebuie sa intre in izolare14 zile.

De asemenea, de pe lista tarilor cu risc epidemiologic a fost scoasa Italia. Astfel, cei care se intorc in tara de sarbatori nu mai sunt obligati sa stea in carantina sau izolare. Autoritatile anunta ca masura se aplica imediat.

Pe lista au fost adaugate mai multe state, printre care Olanda, Cipru, Turcia sau Republica Moldova.

A fost acualizata Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotararii nr. 60 din 17.12.2020 privind aprobarea listei tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea si stabilirea unor masuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru in contextul pandemiei de COVID-19.

Publicitate

Publicitate

Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotararii nr. 60 din 17.12.2020 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Citeste si articolul :   Lista actualizata a tarilor care impun noi restrictii romanilor

ZONA GALBENA (carantina la domiciliu/locatia declarata pentru 14 zile): Serbia, Georgia, Croatia, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey , Curaçao, Suedia, Ungaria, Panama, Elvetia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceza, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, R. Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia, Iordania.

AICI Lista actualizata

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.