Klaus Iohannis, anunt de ultim moment despre deschiderea scolilor: “Pregatiti copiii”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat ca scolile se deschid fizic pe 8 februarie. Presedintele a spus care sunt scenariile in care se vor desfasura cursurile. In afara de localitatile aflate in carantina, toti copiii de la gradinita si cei din clasele I-IV vor merge la scoala, indiferent de rata de incidenta.

Declaratia presedintelui Klaus Iohannis:

„Am discutat o tema care este extrem de importanta. Am discutat ce se va intampla cu scolile din Romania incepand de saptamana viitoare.

Am inceput cu o analiza a contextului pandemic si pot sa va spun ca nu am scapat de pandemie. E nevoie sa fim responsabili, sa respectam masurile care sunt in vigoare, dar putem sa constantam ca incidenta bolii s-a redus un pic.

Publicitate

Avem mai putine persoane la ATI si persoane care se interneaza zilnic. Cum spun expertii, trendul este descendent.

Nu suntem singuri in Europa si ne-am uitat in jur sa vedem ce fac altii. Marea majoritate a tarilor din UE deschid scolile. In majoritea statelor sunt deschise sau vor fi deschise. Doar in 3 state nu se deschid scolile

In consecinta am decis ca incepand de luni majoritatea copiilor sa mearga fizic la scoala.

Citeste si articolul :   Schimbare in campania de vaccinare. Anuntul MApN

Evident, trebuie sa respectam si sa tinem cont de ce se intampla in fiecare localitate si pentru fiecare scoala trebuie luate masuri foarte stricte pentru ca ne dorim ca scoala sa se desfasoare in conditii sigure.

In localitatile in care sunt putine cazuri, in scenariul verde toti copii merg la scoala si la gradinta.

In scenariul galben, acolo copiii de gradinita merg la gradinita, clasele I-IV merg la scoala si din ciclu secundar merg copiii din clasa a VIII-a si la liceu tinerii din clasa a XII-a care se pregatesc pentru Bacalaureat.

In localitatile in scenariul rosu merg fizic doar copiii la gradinita si clasele I-IV la scoala, restul vor face scoala online.

In localitatile care intra in carantina, evident, toata lumea sta acasa.

Mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifica daca un copil este bolnav sau nu, la cate cazuri se inchide scoala, toate aceste lucruri vor fi clarificate de ministerul Educatiei si ministerul Sanatatii.

Citeste si articolul :   Margherita de la Clejani, prima declaratie dupa ce a fost depistata pozitiv la IML

In consecinta, pregatiti copiii pentru scoala.”, a declarat Klaus Iohannis.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.