Ce produs contine mult mai multa vitamina C decat lamaile

Exista putine persoane care sa nu fi auzit de vitamina C. Doar o usoara durere in gat sau stranut, iar apropiatii nostri ne spun imediat – beti vitamina C. Dar ce stim despre ea?

Vitamina C sau acidul ascorbic are multe functii in corpul uman. Creste semnificativ absorbtia fierului (Fe), este implicat in formarea oaselor, a dintilor si a tesuturilor.

Ajuta la vindecarea ranilor, la mentinerea elasticitatii pielii, este necesar pentru producerea hormonilor de stres, creste rezistenta la infectii, ajuta la hipertensiune arteriala, ateroscleroza si cancer.

Este foarte important sa stim ca aceasta vitamina nu se poate forma in corpul uman, prin urmare trebuie importata cu alimente sau suplimente . Vitamina este solubila in apa, iar cantitatea sa excesiva este excretata din organism prin sistemul excretor.

Publicitate

Deci, cum obtineti aceasta vitamina. Desi ati putea crede ca lamaile sunt cea mai buna optiune, se dovedeste ca exista si alte alimente care sunt mult mai bogate in vitamina C.

De exemplu, ardeiul rosu macinat este una dintre cele mai bune surse de vitamina C pentru corpul nostru. Concentratia substantei in pulbere rosie este mult mai mare decat, de exemplu, la lamai.

Citeste si articolul :   De ce este zincul atat de important in dieta?

Ardeiul rosu este, de asemenea, un puternic antioxidant – contine vitamina B6 si vitamina A, care sunt importante pentru metabolismul energetic. Acestea scad nivelul colesterolului din sange si al trigliceridelor si promoveaza pierderea in greutate.

In plus, ardeii iuti contin capsaicina, un compus responsabil pentru gustul lor intepator. Este un puternic calmant al durerii si ajuta la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, ajuta la deschiderea cailor respiratorii si la eliminarea secretiilor acumulate.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca consumul excesiv de ardei iute poate provoca arsuri la stomac, dureri de stomac si diaree.

De asemenea, este important modul in care este depozitat ardeiul rosu . Pastrati-l intr-un loc racoros, iar frigiderul este cel mai bun pentru acesta. Daca umezeala patrunde in vas, aflatoxinele (care sunt cancerigene) se pot acumula si, in cele din urma, pot duce la cancer la ficat.

Autor