Papa Francisc anunta infiintarea Zilei mondiale a bunicilor si a varstnicilor

Papa Francisc anunta infiintarea Zilei mondiale a bunicilor si a varstnicilor. Aceasta va fi sarbatorita de intreaga Biserica in a patra duminica a lunii iulie.

O zi mondiala pentru bunici si varstnici in general pe care intreaga Biserica Catolica o va sarbatori in a patra duminica a lunii iulie – a fost anuntul pontifului dupa rugaciunea „Ingerul Domnului” de duminica, in biblioteca Palatului Apostolic din Cetatea Vaticanului, scrie Corriere.

„Batranetea este un dar, bunicii sunt adesea uitati si uitam de aceasta bogatie de a ne pastra radacinile si a le transmite mai departe”, a spus Papa Francisc.

Anul acesta, aniversarea va cadea pe 25 iulie.

Publicitate

Publicitate

„Dragi frati si surori, in 2 februarie vom celebra sarbatoarea Prezentarii lui Isus la Templu, cand Simeon si Ana, amandoi in varsta, iluminati de Duhul Sfant, l-au recunoscut in Isus pe Mesia. Duhul Sfant trezeste si in zilele noastre in cei in varsta ganduri si cuvinte de intelepciune: glasul lor este pretios pentru ca acesta canta lauda lui Dumnezeu si pastreaza radacinile popoarelor. Ei ne amintesc ca batranetea este un dar si ca bunicii sunt inelul de legatura dintre diversele generatii pentru a transmite tinerilor experienta de viata si de credinta. Bunicii, de atat de multe ori sunt uitati si noi uitam bogatia de a pastra radacinile si de a transmite.

Citeste si articolul :   Record absolut coronavirus: 6.481 cazuri noi in ultimele 24 de ore

De aceea, am hotarat sa infiintez Ziua mondiala a bunicilor si a persoanelor in varsta, care se va marca in toata Biserica in fiecare an in cea de-a patra duminica a lunii iulie in apropierea celebrarii liturgice a Sfintilor Ioachim si Ana, bunicii lui Isus. Este important ca bunicii sa se intalneasca cu nepotii si ca nepotii sa se intalneasca cu bunicii pentru ca, dupa cum spune profetul Ioel, bunicii in fata nepotilor vor avea vise, vor avea sperante, iar tinerii vor prinde putere de la bunici, vor merge mai departe, vor proroci. Chiar pe 2 februarie este sarbatoarea intalnirii bunicilor cu nepotii”, a spus pontiful, conform Vatican News.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.