Tulburari mintale reale care sunt mai infricosatoare decat orice film de groaza

SINDROMUL CADAVRULUI MERGATOR

Sindromul „cadavrului mergator” sau iluzia Cotard. Persoana are iluzia ca este moarta sau ca nu exista. Ei cred ca putrezesc, chiar gandind ca nu mai au organe vitale.

Cazurile extreme implica chiar persoana care crede ca isi poate mirosi carnea putrezind. Daca este lasat netratat o perioada suficient de lunga de timp sau daca tratamentul nu reuseste, organele persoanei incep sa se opreasca “.

ILUZIA CAPGRAS

Publicitate

„Iluzia Capgras: tulburare psihiatrica care determina persoana sa creada ca oamenii apropiati sunt impostori. Daca vor vedea o persoana (cum ar fi un parinte sau un sot), ei vor crede ca persoana respectiva imita persoana pe care o cunoaste.

Cu toate acestea, daca vorbesc cu aceeasi persoana prin telefon, s-a demonstrat ca nu au nicio problema sa creada ca este aceeasi persoana. ”

SINDROMUL MANII ALIEN

„Sindromul mainilor extraterestre suna intr-adevar ciudat, dar pentru cativa nefericiti este un lucru foarte real.

Citeste si articolul :   Care este personalitatea ta in functie de ziua in care te-ai nascut?

Suferintii de AHS isi pierd definitiv (se pare) controlul asupra uneia dintre maini. Mana are in esenta o vointa proprie si actioneaza complet independent de restul corpului.

In cel mai bun caz, aceasta afectiune este un inconvenient colosal si, in cel mai rau caz, un pericol mereu prezent. Se stie ca cei afectati se trezesc ca sunt strangulati de mana lor si trebuie sa fie intotdeauna constienți de orice obiecte ascutite din apropiere.

AHS apare dupa ce cineva sufera traume cerebrale semnificative – de obicei un accident vascular cerebral. Spun „de obicei”, deoarece aceasta afectiune este extrem de rara, rezultand doar cateva cazuri documentate de la primul diagnostic din 1908 ”.

ANASOGNOZIE

„Anasognozia este un termen / diagnostic destul de general, dar descrie un pacient care nu este constient sau refuza sa creada ca este bolnav.

Victimele paralizate, accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord etc. vor insista ca sunt bine, nu din teama, ci pentru ca sunt literalmente incapabile sa-si recunoasca boala.

Citeste si articolul :   21 de reactii frecvente la trauma (partea intai)

Medicii vor spune unei victime accident vascular cerebral afectate de anasognozia sa ridice bratul; cel despre care stiu ca a fost paralizat si pacientul il va respinge simplu si calm si va spune „ei bine, pur si simplu nu am chef sa-l mut chiar acum.”

Puteti viziona videoclipuri in care victimelor accidentelor vasculare cerebrale cu anasognozie li se spune sa faca lucruri cu bratul paralizat. Pacientul se va conforma, dar evident ca nu va face nimic si se va enerva cu intervievatorul atunci cand va urma. “

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.