Moduri naturale de a va imbunatati memoria

Toata lumea are momente cand uita din cand in cand, mai ales cand viata devine foarte ocupata.

Desi acest lucru poate fi un eveniment complet normal, a avea o memorie slaba poate fi frustrant. Genetica joaca un rol in pierderea memoriei, in special in conditii neurologice grave, cum ar fi boala Alzheimer. Cu toate acestea, cercetarile au aratat ca dieta si stilul de viata au un impact major si asupra memoriei.

Mananca mai putin zahar adaugat

Consumul de prea mult zahar adaugat a fost legat de multe probleme de sanatate si boli cronice, inclusiv declinul cognitiv.

Publicitate

Cercetarile au aratat ca o dieta incarcata cu zahar poate duce la o memorie slaba si la reducerea volumului creierului, in special in zona creierului care stocheaza memoria pe termen scurt.

Incercati un supliment de ulei de peste

Uleiul de peste este bogat in acizi grasi omega-3 acid eicosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA).

Articolul continuă după reclame

Aceste grasimi sunt importante pentru sanatatea generala si s-a dovedit ca scade riscul bolilor de inima, reduce inflamatia, amelioreaza stresul si anxietatea si incetinesc declinul mental. Multe studii au aratat ca consumul de peste si suplimente de ulei de peste poate imbunatati memoria, in special la persoanele in varsta.

Citeste si articolul :   Cum sa scapi de mirosul de canalizare? Cu aceste remedii casnice, mirosul neplacut va disparea

Mentineti o greutate sanatoasa

Mentinerea unei greutati corporale sanatoase este esentiala pentru bunastare si este una dintre cele mai bune modalitati de a va menține corpul si mintea in stare excelenta.

Mai multe studii au stabilit obezitatea ca factor de risc pentru declinul cognitiv.

Interesant este faptul ca a fi obezi poate provoca modificari ale genelor asociate memoriei din creier, afectand negativ memoria.

Obezitatea poate duce, de asemenea, la rezistenta la insulina si inflamatii, ambele putand avea un impact negativ asupra creierului.

Dormi suficient

Lipsa unui somn adecvat a fost asociata cu o memorie slaba de ceva timp.

Somnul joaca un rol important in consolidarea memoriei, un proces in care amintirile pe termen scurt sunt intarite si transformate in amintiri de lunga durata.

Cercetarile arata ca, daca sunteti lipsit de somn, ati putea avea un impact negativ asupra memoriei.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.