Doctorul Alexandru Sava, avertisment dur: “Suntem pe prag de val 2. Vom…. pe capete”

Medicul Alexandru Sava, de la Spitalul Municipal Carei, a lansat un averisment dur. Doctorul spune ca vor deceda foarte multe persoane din cauza noului coronavirus. Acesta trage un puternic semnal de alarma si avertizeaza ca efectele virusului sunt mult mai grave decat multi oameni vor sa recunoasca.

„Vom muri pe capete, din cauza inconstientei. Doar voi ne puteti ajuta! Fiti responsabili. Masca, distantare si spalatul riguros al mainilor. Incercam sa limitam si noi ceva?!”, a declart medicul Alexandru Sava.

Alexandru Sava: „Respectati numarul 2020!“

Doctorul mentioneaza ca in momentul de fata noul coronavirus se transmite comunitar si indeamna populatia sa respecte regulile sanitare.

„Suntem pe prag de val 2. Virusul e aici, se transmite comunitar. Sunt convins ca trec zilnic pe langa zeci de pacienti asimptomatici, majoritatea fara masca, fara masuri de distantare sociala, experienta ultimelor zile mi-au dovedit asta.

Publicitate

Publicitate

Va rog, respectati numarul 2020 (anul curent): 20 de secunde minim de spalat pe maini cat mai frecvent, 2 metri distanta minima si 0 toleranta fata de nepurtarea mastii in zonele aglomerate”, recomanda medicul Alexandru Sava.

Citeste si articolul :   Lista statiunilor de pe litoral unde masca e obligatorie incepand cu 1 august

De asemenea, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara,  spun ca o parte dintre cetateni nu respecta nicio regula.

”Suntem intr-o perioada dificila, in care numarul de cazuri de infectie Covid-19 au crescut alarmant si in judetul Timis. Consecutiv a crescut si numarul de forme severe si critice, precum si de decese. Toate acestea se datoreaza si faptului ca o parte dintre concetateni nu repecta nicio regula, dand crezare fake news-urilor, teoriilor conspiratiei sau falselor indemnuri la libertate. Fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata si sanatatea lui, pana in punctul in care pui in pericol sanatatea celorlalti. Este in primul rand vorba despre respectul pentru ceilalti, care ar trebui sa primeze, indiferent de masurile impuse sau nu de autoritati”, a mentionat Virgil Musta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.