Document! Se amana vaccinarea pentru aceste persoane.

Pentru buna desfasurare a Campaniei de vaccinare impotriva COVID-19, Comitetul National pentru Coordonarea Activitatilor de Vaccinare impotriva COVID-19 (CNCAV) face urmatoarele precizari:

Incepand cu data de 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activitati esentiale programate la vaccinare in perioada 28 ianuarie–11 februarie sunt in curs de replanificare pentru administrarea primei doze. Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amanat cu 10 zile, incepand cu data de 8 februarie, in ordinea programarii initiale.

Avand in vedere:

Diminuarea cantitatilor de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum si lipsa predictibilitatii privind transele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie si martie. Precizam ca aceasta companie farmaceutica a anuntat, astazi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), insa a oferit asigurarea ca numarul acestora va fi suplimentat ulterior;

Publicitate

Comunicatul EMA din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea indicatiei de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile dupa administrarea primei doze.

Citeste si articolul :   Document. Se prelungeste starea de alerta in Romania

CNCAV ia ca masura de siguranta, pentru asigurarea administrarii rapelului la persoanele carora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, incepand cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, intre 30 ianuarie si 11 februarie, pentru data de 16 februarie si ulterior, in ordinea planificarii initiale.

Articolul continuă după reclame

Persoanele cu varsta peste 65 ani raman la programarea initiala. Totodata, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidentiale si medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile si a celor fara adapost.

Fiecare persoana va fi instiintata prin SMS cu privire la data si intervalul orar la care a fost reprogramata pentru vaccinare, va primi prin e-mail o noua recipisa si va regasi informatiile in sectiunea „Programarile mele” din contul realizat in platforma de programare. Totodata, confirmarea reprogramarii va fi comunicata si prin intermediul unui robot telefonic.

Facem precizarea ca aceasta situatie este una temporara, pana la data de 15 februarie. Astfel, ca organism interministerial cu rol de coordonare a Campaniei de vaccinare impotriva COVID-19, CNCAV se preocupa sa asigure un mediu favorabil si sigur pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a tuturor activitatilor de vaccinare. In acest moment, interesul fundamental de sanatate publica in Romania este reprezentat de vaccinarea, pe baza consimtamantului informat, a cat mai multor persoane, intr-un interval de timp cat mai scurt. CNCAV saluta interesul crescut al cetatenilor pentru vaccinare, interes relevat de datele privind numarul mare de persoane care s-au vaccinat efectiv si de persoane care s-au inscris pentru vaccinare.

Citeste si articolul :   Veste trista, din pacate: „Intre 1 si 3 august, criteriu pentru reintrarea in Stare de Urgenta ”. Ce spune Raed Arafat

Accesati comunicatul oficial DOCUMENT AMANARE VACCINARE

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.