Rasturnare de situatie in cazul “Matei Bals”. Fiica unei paciente: “Era frig, eu am dus o aeroterma”

Fiica unei paciente care se afla internata la Institutul “Matei Bals“, locul unde a izbucnit un incendiu devastator si in urma caruia patru persoane si-au gasit sfarsitul, contrazice informatiile transmise de autoritati ca in spital nu erau probleme cu caldura.

Femeia a declarat ca i-a dus mamei sale o aeroterma in salon, pentru ca era foarte frig.

Femeia a acordat un interviu pentru Digi24

Fiica pacientei: Mi-a spus ca este foarte frig si vrea sa fie luata din spital. I-am spus ca am anuntat personalul medical sa-i duc aeroterma.

Reporter: Si i-ati dus?

Fiica pacientei: Da, i-am dus aeroterma. Eu am cerut voie sa-i duc o aertoterma.

Reporter: Nu vi s-a spus de la spital ca n-aveti voie sa-i duceti?

Fiica pacientei: Nu, mi-au spus ca pot sa-i duc aeroterma.

Reporter: Cand ati sunat la spital sa cereti voie daca puteti sa duceti aeroterma, ati cerut si o explicatie pentru faptul ca in spital este frig?

Citeste si articolul :   Doua saptamani carantina obligatorie pentru cei care se intorc din aceste tari. Lista oficiala

Fiica pacientei: Nu,.. dupa cum stim e frig in multe locuinte din Bucuresti. Ei au spus ca n-au avut probleme. Va spun eu ca au avut probleme, ca de asta sunt aici. Sa declar ca au avut probleme. Daca ei nu stiau, pot sa confirm eu ca au avut probleme.

Cele spuse de femeie contrazic toate declaratiile facute de prefectul Traian Berbeceanu, primarul general Nicusor Dan si ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu.

“Pentru ca a fost o speculatie de presa cu privire la caldura din spitalul Matei Bals, am discutat atat cu termoenergetica, cat si cu call centerul. In ultima saptamana nu au existat problemele de caldura la Matei Bals, nici la blocurile din jur.”, a declarat primarul general al Capitalei.

“Stiu ca acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat si era renovat dupa toate standardele cerute. Din informatiile pe care le-am primit la fata locului, in acel pavilion nu erau probleme de incalzire. Din fericire, instalatiile antiincendiu au functionat. In momentul in care s-a declansat incendiul, instalatia electrica si instalatia de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat si in felul acesta s-a putut evita o tragedie de si mai mari proportii. Am inteles ca in urma renovarii pavilionului toate sistemele au fost schimbate si ca erau dupa standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu

Citeste si articolul :   Coronavirus in Italia inca din noiembrie 2019. Virusul a fost gasit in analizele unui copil

“Nu am informatii ca in cladirea respectiva ar fi fost alte surse de incalzire… Repet, nu am informatii ca in acea cladire ar fi fost nevoie de o sursa suplimentara de incalzire. Stim insa ca spitalul a fost afectat de problemele termice din Capitala”, a declarat Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu

Autor