Bacalaureat 2020: Subiecte istorie

Astazi, 24 iunie, elevii de clasa a XII-a sustin a doua proba a examenului de Bacalaureat, la Istorie respectiv Matematica, in functie de profil, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Subiecte proba de istorie

poza 1

poza 2

Primele rezultate vor fi afisate marti, 30 iunie, pana in ora 12.00. In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale prin anonimizarea numelui si a prenumelui.

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic, in zilele de 30 iunie, in intervalul orar 16:00 – 19:00 si pe data de 1 iulie, in intervalul orar 8:00 – 12:00.

Citeste si articolul :   Alerta. Autoritatile anunta peste 10.000 de cazuri noi. Ce se intampla in Romania

In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anuntate duminica, 5 iulie.