Cazul “Matei Bals”. Ce spune pacientul care a sarit pe geam si a sunat la 112

Lucrurile se complica tot mai mult. Barbatul care a sunat la 112, vineri dimineata, la ora 5.03, pentru a anunta incendiul uternic de la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” a fost un pacient din acel salon. De teama sa nu se inece cu fum si de frica flacarilor, barbatul a sarit pe geam (salonul fiind la parter).

Pacientul respectiv, vine si spulbera „legenda aerotermei”. Respectiva aeroterma, singura confirmata, se afla la etajul 3, nu la parter.

Publicitate

Ce spune pacientul .

„Au facut explozie niste tuburi de oxigen. Daca il atingi cu grasime, face explozie. Ala trebuie pus in camera separata. Eu eram in salonul 66, la parter, dar noroc ca nu am fost asa aproape. Eu am dat telefon la pompieri si am sarit pe balcon, pentru ca era fum acolo ca la balamuc. Era fum cat cuprinde, cat 10 locomotive cu abur! Si pompierii s-au miscat incet, am si tipat la ei: «Baga furtunul!». Se uitau la furtunul ala. «Baga, mai, vino cu un stingator, ce stai sa te uiti?». Eu am sarit pe geam, pe balcon! Acum sunt bine, multumesc!”, a declarat pacientul pentru Antena 3.

Citeste si articolul :   Declaratia oficiala a medicilor de la Institutul Matei Bals. Adevarul despre fratele lui Florin Salam

Intrebat daca incendiul a pornit „de la aeroterma”, pacientul – martor ocular – s-a mirat: „Care aeroterma? De unde aeroterma? N-a fost nicio aeroterma!”.

Publicitate

Mihaela Tanase, fiica unei paciente internate la Institutul Matei Bals, a declarat ca in urma cu o saptamana a adus in salonul mamei sale o aeroterma.

Potrivit primelor informatii din ancheta, o prima ipoteza privind cauza incendiului de la ”Matei Bals” este utilizarea unei aeroterme.

”Am rugat personalul medical sa ii duc o aeroterma. I-am dus o aeroterma saptamana trecuta, miercuri. Era frig”, a spus Mihaela Tanase.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.