Situatie crunta in Ierusalim: „Al treilea val ne-a lovit puternic”

Personalul medical de la spitalul Hadassah din capitala declara ca al 3-lea val de covid este cel mai sever, potrivit noutati.info.

Cadrele medicale si pacientii de la un spital din Ierusalim au declarat intr-un raport publicat marti, ca se prabusesc sub tensiunea celui de-al treilea val de coronavirus din Israel.

Un echipaj de stiri de pe Canal 12 a intrat in sectia de coronavirus a spitalului Hadassah din capitala, Ein Kerem, pentru a raporta despre lupta pentru ingrijirea pacientilor acolo, in lipsa paturilor si a echipamentelor.

„Primul val a fost un soc pentru noi, deoarece nu eram familiarizati cu boala. Dupa cateva schimbari am spus „Ok, inteleg ce se intampla”. Dar al treilea val ne-a lovit puternic ”, a declarat Claudia Foji, asistenta medicala in unitatea de terapie intensiva pentru pacientii cu coronavirus. „Suntem in razboi”, a spus ea, potrivit Time of Israel

„Paturile nu raman goale mult timp. De fiecare data, vin noi bolnavi ”, a spus Anat Heretz, asistent in unitatea medicala.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA! COMUNICATUL AUTORITATILOR: 184 de cazuri de coronavirus in Romania, dupa confirmarea a inca 16 pacienti

„Acest val este mult mai complex. Persoanele bolnave au mai multe complicatii. Problemele respiratorii sunt mai complexe. Frica se citeste in ochii lor. Nu este usor ”, a spus asistenta Tehila Harel.

La inceputul acestei luni, un pacient cu coronavirus a murit la spitalul Ichilov dupa ce s-a desprins tubul de respiratie pentru ventilatorul sau si personalul suprasolicitat nu a observat timp de cateva minute.

Harel a spus ca personalul Hadassah se teme ca se poate intampla ceva similar.

Citeste continuarea pe noutati.info

Autor