Tara care se pregateste sa spuna „Adio!” pandemiei.

Israelul este tara cu cea mai eficienta campanie de vaccinare din lume. Potrivit informatiilor primite, aceata ar putea ajunge foarte curand la finalul pandemiei de coronavirus, scrie The Guardian.

Peste 5 milioane dintre cei 9 milioane de locuitori ai tarii au primit ambele doze de vaccin. In acest context, rata de infectare scazut foarte mult, iar viata a revenit aproape in totalitate la normalul dinaintea pandemiei.

In varful campaniei de vaccinare, culoarele uriasei arene de baschet din Ierusalim erau pline de oameni care asteptau chiar si doua ore ca sa le vina randul sa se vaccineze. In fiecare zi, 3.000 de oameni erau programati la acest centru.

Publicitate

In cursul zilei de luni, doar 15 persoane stateau la rand, iar timpul de asteptare era de doar cateva minute.

Publicitate

In randul populatiei adulte, doar pana intr-un milion de oameni sunt reticenti si nu au fost vaccinati inca. „Toti cei care au vrut sa se vaccineze au venit deja”, a declarat Shani Luvaton, sefa centrului de vaccinare.

Citeste si articolul :   Noile focare din Coreea de Sud, Germania si China arata ca riscurile epidemice inca exista

Imunizarea accelerata a populatiei le permite locuitorilor Israelului sa isi recapete usor-usor vietile pe care le-au avut pana la inceputul lui 2020. Acest centru de vaccinare a inceput sa fie inchis mai devreme in unele zile, deoarece meciurile de baschet au inceput sa se tina din nou cu spectatori – chiar daca este vorba despre un numar limitat de fani care pot intra in arena.

In Ianuarie, cand Israelul era lovit din plin de al treilea val al pandemiei, numarul cazurilor zilnice ajunsese sa treaca de 10.000. Acum, dupa aproape trei luni de la acel varf, sunt mai putin de 200 de infectari pe zi. Duminica trecuta au fost doar 130 de cazuri.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.