Madridul suspenda vaccinarile timp de doua saptamani, din cauza lipsei dozelor

Autoritatile sanitare din Madrid au suspendat vaccinarea impotriva Covid-19 in aceasta saptamana si in urmatoarea perioada, deoarece nu mai au doze, a declarat miercuri vicepresedintele regional adjunct din Madrid, Ignacio Aguado, potrivit noutati.info.

Rapoartele Reuters:

Regiunea a oprit vaccinarea persoanelor noi, pastrand cele cateva doze pentru cei care urmeaza a doua doza , a spus Aguado, potrivit The Guardian.

Regiunea Madrid a vaccinat deja 180.000 de persoane de cand a inceput campania, a spus el.

„Din pacate, asa cum am banuit, ritmul livrarilor a fost intrerupt”, a declarat Aguado.

Spania a administrat putin peste 1,3 milioane de doze unui grup prioritar din casele de batrani si medicilor din prima linie, dintre care aproximativ 10% au primit deja un a doua doza.

In aceasta prima faza, guvernul intentioneaza sa inoculeze aproximativ 2,5 milioane de oameni pana la sfarsitul lunii februarie.

Spania a raportat marti 591 de decese, cea mai mare cifra de decese zilnice a celui de-al treilea val, relateaza El pais, pe fondul unei cresteri scazute a noilor infectii.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Ducem un razboi pe care l-am pierdut". Ce trebuie sa stie cei care se trateaza la domiciliu

Numarul de cazuri noi de marti a fost de 36.435, acelasi nivel observat in urma cu o saptamana si departe de 44.357 raportat joi, 21 ianuarie.

Bilantul oficial al tarii este de 56.799, insa cifrele sugereaza ca numarul real ar putea fi mai aproape de 80.000.

Citeste mai multe pe noutati.info.

Autor