Primarul din Iasi, atacat cu iaurt. Cine este barbatul care a recurs la acest gest

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a fost atacat cu iaurt, in timp ce se afla in Piata Unirii, cu prilejul ceremoniilor dedicate Unirii Principatelor.

“Un domn s-a desprins din multime si a reprosat asa, la adresa Romaniei in general, o frustrare pe care a acumulat-o. A declarat ca este un militar in rezerva si probabil ca a acumulat diverse frustrari. Este din afara judetului Iasi, a spus ca este din Ploiesti sau Pitesti. Noi am vrut sa ramanem in spiritul festiv al zilei de 24 ianuarie. Nu pot sa-i reprosez mare lucru, pentru ca daca a ajuns in aceasta situatie inseamna ca noi toti avem o vina. Daca a disparut dialogul si decenta la momentele istorice ale romanilor, toti avem o vina, inclusiv clasa politica”, a declarat Chirica la Digi24.

Aproximativ 1000 de oameni au luat parte duminica evenimentele care au marcat Unirea Principatelor. Un barbat prezent in Piata Unirii din Iasi a aruncat cu iaurt spre primarul Mihai Chirica.

Cine este barbatul care l-a atacat pe primarul Mihai Chirica.

Publicitate

Bogdan Nicolae Suditu, barbatul care l-a atacat pe Mihai Chirica, primarul Iasiului, stropindu-l cu iaurt, l-a agresat si pe Basescu. Suditu a trimis o multime de plangeri la institutiile din Romania, precum si la Parlamentul European si la Curtea Penala de la Haga, dupa ce a spus ca a fost amenintat pe strada.

In data de 16 aprilie 2016, Bogdan Nicolae Suditu a avut trei tentative de a sta de vorba cu Traian Basescu:

„Spuneti presei ca aveti dosar penal la Haga si ca ati pus sa fiu arestat la Timisoara”.

In timpul discursului de lansare de la Pitesti, Basescu a declarat: „Am aflat care era problema domnului care intrase la inceput in sala. Numele lui este Bogdan Sucitu si avea o mare problema, il urmareau extraterestrii. De zece ani il urmaresc.”

Duminica, 24 ianuarie 2021, Suditu a fost retinut de catre jandarmi si dus la cea mai apropiata sectie de politie. In cazul sau a inceput pregatirea actelor, barbatul fiind acuzat de ultraj.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.