7 semne ale deficitului de Omega-3

Omega-3 este un nutrient esential, un element structural al membranelor celulare, un regulator al proceselor nervoase, endocrine si metabolice din organism. Se numeste grasime sanatoasa.

7 semne ale deficitului de Omega-3

1. Piele uscata

2. Par deteriorat

Publicitate

3. Unghii fragile

4. Insomnie

5. Concentratie slaba

6. Oboseala

7. Dureri articulare

Acizii grasi omega-3 sunt grasimi sanatoase pe care le obtinem prin dieta noastra si ofera multe beneficii pentru sanatatea mintii si a corpului.

Daca nu obtineti suficient din acesti acizi grasi cheie in dieta dvs., poate duce la o varietate de probleme de sanatate, inclusiv insomnie, piele uscata si chiar un risc crescut de boli de inima.

Nu va panicati! In majoritatea cazurilor, deficientele pot fi usor corectate prin modificari simple ale dietei si stilului de viata.

1. Piele uscata

Unul dintre secretele pielii tinere si hidratate sunt grasimile omega-3, care se gasesc in mod natural in structura peretelui celular. Dar cu cat iti lipseste mai mult, cu atat pielea ta va fi mai uscata. Omega-3 ajuta, de asemenea, pielea sa absoarba substantele nutritive benefice si sa elimine alimente nesanatoase, lasand pielea sa para sanatoasa si radianta.

Citeste si articolul :   Coronavirus sau o simpla raceala? Simptomele care fac diferenta intre gripa, raceala si noul virus din China

2. Par deteriorat

Aceleasi omega-3 gasite in celulele pielii tale pot fi gasite si in foliculii de par, facandu-i un nutrient esential pentru parul stralucitor . Grasimile omega-3 hranesc parul, sustin ingrosarea parului si reduc inflamatia scalpului care poate duce la caderea parului.

Daca sunteti vegetarian sau vegan si credeti ca ati putea avea deficienta de omega-3, mancati multe nuci si seminte, uleiuri vegetale, fasole, alimente din soia si legume verzi cu frunze si luati in considerare administrarea unui supliment de omega-3.

3. Unghii casante

Unghiile moi,fragile sunt semne exterioare ca ceva nu este in regula cu corpul tau. Ar putea fi o deficienta de omega-3. Multe studii au aratat ca omega-3 din surse animale, cum ar fi uleiul de peste, sunt mai usor de absorbit de organism decat sursele pe baza de plante, asa ca includeti pestele gras in dieta dvs., daca puteti.

4. Insomnie

Un studiu al Universitatii din Oxford a constatat ca persoanele cu niveluri mai ridicate de omega-3 dorm mai bine. Cu toate acestea, sfatuiesc intotdeauna oamenii sa ia suplimente omega-3 dimineata, mai degraba decat noaptea, deoarece va pot tine treaz daca sunt luate inainte de culcare!

Citeste si articolul :   Cum ne influenteaza sanatatea colorantii alimentari

5. Concentratie slaba

Daca nu mancati  peste gras sau luati suplimente de omega-3, sunt mari sanse sa aveti o concentratie slaba. Multi oameni au simtit o imbunatatire semnificativa a concentratiei lor  atunci cand au luat doza zilnica de omega-3.

6. Oboseala

Oboseala regulata poate avea multe cauze, dar nu exista nicio indoiala ca deficienta de omega-3 poate fi una dintre ele. Potrivit cercetarilor , oboseala este un simptom obisnuit al deficitului de omega-3 subiacent si, prin urmare, cresterea dietei cu uleiuri grase poate ajuta la cresterea nivelului de energie.

7. Dureri articulare

Acizii grasi omega-3 derivati din uleiul de peste sunt agenti antiinflamatori puternici – ceea ce ii face atat de importanti pentru persoanele care sufera de dureri articulare. Asigurandu-va ca obtineti suficienti acizi  omega-3, puteti opri procesul care deterioreaza tesuturile si articulatiile .

Alimente bogate in omega-3:

-macrou,

-sardine,

-muguri de soia,

-nuci,

-somon,

-oua,

-hering,

-seminte chia,

-spanac,

-seminte de in,

-Varza de Bruxelles,

Citeste si articolul :   Cele mai bune 7 alimente pentru ficat

-stridii.

Publicitate

Autor