Dieta cu mere – o dieta moderata sau radicala

Exista 2 variante ale dietei cu mere:

una este dieta radicala cu mere mono, in care se servesc numai mere. Dupa cum sugereaza si numele (din cuvantul grecesc „monos”, care inseamna „numai”), numai merele sunt permise in timpul dietei.

a 2 a varianta, dieta moderata cu mere, se mananca 1 sau 2 mere inainte de fiecare masa, astfel incat senzatia de foame sa fie partial satisfacuta si, astfel, sa se consume mai putine calorii.

Aceasta mono-dieta radicala, in care doar merele sunt in meniu, atrage o scadere enorma in greutate de pana la sase kilograme intr-o saptamana. In timpul acestei incercari dietetice, se solicita mult organismului si, prin urmare, este imperativ sa beti suficiente lichide. Trei-patru litri sunt minimul. Cea mai buna solutie este apa – dar va puteti acoperi, de asemenea, necesarul de lichide cu ceaiuri din plante – principalul lucru este sa fie fara zahar si fara calorii.

Publicitate

Cu aceasta dieta stricta, trebuie sa evitati complet alimentele bogate in proteine ​​si grasimi si sa reduceti aportul zilnic de calorii la doar 500 kcal. Puteti face acest lucru consumand cel putin cinci pana la sase mere pe zi. In loc de mic dejun, pranz si cina, doar unul sau doua mere – si atat. Nu este complicat, dar nici foarte variat si necesita multa disciplina! Cu toate acestea, efectul este impresionant – cel putin pentru o perioada scurta de timp.

Vitaminele si nutrientii marului sunt acolo pentru a va sprijini. Enzimele iti stimuleaza metabolismul, potasiul te ajuta la detoxifiere, vitamina C favorizeaza descompunerea grasimilor si fibrele, pectina, asigura o digestie sanatoasa si mentin senzatia de foame mai mult timp.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu corpul tau cand mergi jumatate de ora in fiecare zi

„Un mar pe zi tine doctorul departe” – nu intotdeauna! Cu toate acestea, trebuie sa ne amintim ca marul nu va poate oferi toti nutrientii esentiali.

Dieta radicala cu mere este practic potrivita pentru toată lumea. Cu toate acestea, persoanele supraponderale cu probleme cardiovasculare ar trebui sa aleaga o dieta mai blanda. Riscul este pur și simplu prea mare, incat organismul va fi atat de stresat de aportul de alimente modificat incat poate duce la colaps circulator sau chiar atac de cord. Un mar pe zi tine doctorul departe este de obicei foarte util, dar consumul de mere poate duce la efecte secundare periculoase. In ciuda pierderii rapide in greutate, o mono-dieta este o dieta unilaterala; organismul nu primeste suficiente substante nutritive in acest timp pentru a fi necesar sa functioneze corect. Astfel, ar putea duce la dificultati.

Dieta moderata cu mere, pe de alta parte, este potrivita pentru toata lumea fara exceptie. Daca nu te grabesti sa slabesti, opteaza pentru aceasta varianta.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale sucului de sfecla, mere si morcovi

Metoda este foarte simpla: nu trebuie neaparat sa va schimbati intregul plan de nutritie. Este suficient daca mancati unul sau doua mere inainte de fiecare masa. Acest lucru va reduce pofta de mancare si pectina va asigura ca tractul gastro-intestinal este ocupat mai mult cu digestia. Nu numai ca puteti economisi pana la 200 kcal cu fiecare masa, dar v-a disparea si senzatia de foame pentru mai mult timp.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.