O noua lovitura pentru AUR. Scandal legat de banii decontati pentru campania electorala.

Formatiunea AUR are probleme cu legea. Autoritatea Electorala Permanenta trece la controlul partidului lui George Simion dupa ce alianta a cerut o suma foarte mare de bani de la statul roman drept cheltuieli de campanie

Alianta pentru Unirea Romanilor se afla in mijlocul unui scandal legat de banii decontati pentru campania electorala. Dupa ce au declarat initial la decontarea sumelor investite in campania electorala ca au cheltuit o suma infima de 85.100 RON, liderii AUR au adus ulterior documente in care cereau nici mai mult nici mai putin de 1.527.295, 92 RON de la Autoritatea Electorala Permanenta, informeaza Ziare.com.

Astfel, reprezentantii AUR au „uitat” sa declare aproximativ 1,4 milioane de lei.

„Conform contributiilor publicate de AEP pe 21.12.2020, AUR a declarat 85.100 lei, mai putin chiar si decat unii candidati independenti. Alianta pentru Unirea Romanilor a inregistrat in competitie 621 de candidati – un numar semnificativ pentru un partid relativ nou -, ceea ce indica cheltuieli echivalente cu 137 de lei pentru un candidat.

Citeste si articolul :   Uniunea Europeana aloca inca 30 de milioane de euro pentru Liban / Macron cere ajutarea rapida a poporului libanez

Pe de alta parte, potrivit raportului de venituri si cheltuieli publicat pe 15.12.2020, Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) a declarat 1,474,616.53 lei. Desi exista diferente minore si in cazul altor partide, AUR este singurul unde exista o diferenta semnificativa intre cele doua surse”, se arata in raportul Export Forum privind alegerile parlamentare.

Autor