Florin Citu, anunt de ultim moment despre etapa a III-a A de vaccinare. Cand va incepe

Florin Citu, premierul Romaniei, a transmis de la Palatul Victoria ca etapa a III-a de vaccinare ar putea incepe mai repede decat se spera initial, adica in luna martie in loc de aprilie.

„Da, este adevarat. Etapa a II-a a inceput mai devreme cam cu doua saptamani, am reusit sa facem acest lucru, am avut stoc de vaccin. Daca lucrurile merg bine, vom accelera si etapa a III-a, este ceea de ne dorim. Am achizitionat acele 8 milioane de vaccinuri, dar ele vor veni din trimestrul doi, incepand cu luna aprilie. Aici, daca Moderna se tine de plan vom putea accelera si etapa a III-a. Iar daca AstraZeneca se tine de plan, atunci cu siguranta vom accelera toate etapele. Noi suntem pregatiti cu centre de vaccinare sa ajungem asa cum am tot spus pana la 150.000 vaccinuri/zi. Totul depinde de cum primim aceste vaccinuri”, a anuntat Florin Citu, de la Palatul Victoria.

„A fost o productie mai mica [de la Pfizer] o saptamana. Saptamana viitoare primim compensare. Am primit saptamana aceasta aproape 90.000, de saptamana viitoare primim 180.000 in loc de 150.000”, a mentionat premierul, anuntand ca in prezent capacitatea de vaccinare este de 220.000 doze/saptamana.

Citeste si articolul :   Veste proasta, din pacate. Bilant coronavirus. Anuntul oficial al autoritatilor romane

Revenind asupra etapelor de vaccinare, Florin Citu a spus ca se referea la etapa a III-a „A”, o etapa intermediara intre etapa a II-a si etapa a III-a.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.