Veste buna pentru cei care s-au vaccinat. Premierul a facut anuntul

Premierul Florin Citu a tinut sa precizeze ca in sedinta de Guvern de azi vor fi aduse cateva modificari la hotararea de saptamana trecuta, astfel incat sa nu mai fie nevoie de testarea copiilor cu varste intre 6 si 12 ani in localitatile in care accesul la mai multe activitati se face in baza certificatului verde. Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, iar magazinele vor ramane deschise si dupa ora 18:00 in localitatile cu incidenta peste 4 la mie, a mai spus premierul.

„Vom avea o sedinta de Guvern la pranz pentru a adopta o hotarare de Guvern care sa modifice cateva dintre aceste masuri. Nu se vor mai inchide magazinele la ora 18:00, vom elimina aceasta cerinta, vom merge pana la 6 la mie. Propunerea mea – si sper ca asa a ramas – in zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot sa iasa din casa. Nu mi se pare normal, daca te-ai vaccinat si ai certificat de vaccinare, sa ti se restrictioneze in vreun fel activitatea. Am cerut ca hotararea CNSU sa includa aceasta modificare”, a spus Florin Citu.

„Cei care sunt vaccinati nu pot fi restrictionati pentru ca unele persoane din Romania nu vor sa se vaccineze. Daca esti vaccinat poti sa-ti permiti sa-ti vezi de viata mai departe”, a adaugat premierul.

Citeste si articolul :   Kelemen Hunor, despre Vlad Voiculescu: „Responsabilitatea este asumata de colegii din USR. Cu toate ca avem cu totii o parere..."

„Copiii intre 6 si 12 ani nu vor mai fi testati peste 3 la mie. Sunt lucuri pe care le corectam. Vreau ca Romania sa ramana deschisa”, a mai spus premierul.

In actuala forma a hotararii de Guvern, copiii cu varste intre 6 si 12 ani, care nu pot fi vaccinati, trebuie testati anti-COVID pentru a avea acces la resstaurante, la spectacole, sau alte activitati, ceea ce presupune costuri suplimentare pentru parinti.

„Nu inchidem economia, avem certificatul verde care permite accesul la activitati care raman deschise in conditii de siguranta”, a adaugat Citu.

Autor