Primarul Timisoarei se opune carantinei de noapte in weekend: “Nu se poate ca cei cinstiti sa fie pedepsiti cu restrictii generaliste”

Dominic Fritz, primarul Timisoarei, se opune carantinei de noapte in weekend, masura ce va intra in vigoare in localitate de vineri seara si care a fost anuntata de premierul Romaniei pentru localitatile unde rata de infectare trece de 4 la mia de locuitori. Edilul a spus ca ar fi descurajant sa se impuna restrictii celor care au facut vaccin anti-Covid, pentru ca asta ar descuraja vaccinarea.

Timisoara intra in carantina de noapte in weekend, dupa ce rata de infectare Covid a ajuns miercuri la 4,49 cazuri la mia de locuitori.

Florin Citu a anuntat ca miercuri Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) urmeaza sa reglementeze, printr-o hotarare, masura ca activitatile economice din anumite domenii sa se inchida la ora 18:00 in localitatile unde rata de incidenta trece de 4 cazuri la mia de locuitori.

“Suntem in alta situatie decat in primavara. Avem o parte din populatie vaccinata. Daca ne uitam la situatia din Spitalul Victor Babes, 97% din internati sunt nevaccinati. De ce trebuie sa impunem restrictii de seara, de noapte, pentru vaccinati? Vaccinarea e singura solutie, trebuie sa o incurajam, nu sa o descurajam. Ce ar fi mai descurajant decat sa impunem restrictii celor care au facut vaccin?

Nu ar trebui sa fie afectati de restrictii cei vaccinati, trecuti prin boala sau testati.

De ce acum de la 18.00, dintr-o data, nici cu certificat verde nu pot intra la restaurant? Asta va dauna grav revenirii economice, tocmai acum dupa aceasta primavara grea? Nu putem intra iar cu restrictii generale care sa omoare economia”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul a spus ca nu a discutat cu membrii Guvernului despre aceste probleme, asa ca masura se va aplica in Timisoara din acest weekend.

Dominic a mentionat ca nu mai face parte din Comitetul Judetean pentru situatii de urgenta, pentru ca edilii nu mai fac parte din aceasta structura. Primarul a cerut Comitetului Judetean sa rectifice aceste reguli.

“Nu e o decizie libera ce se poate lua de un comitet judetean. Este o HG care stabileste aceste praguri. Dupa pragul de 6 vedem deja antamat restrictii care nu fac diferenta intre vaccinati si nevaccinati”, a mai spus primarul.

“In Cluj Napoca, si Emil Boc cere sa includem rata de testare in aceste praguri. Nu se poate ca cei cinstiti sa fie pedepsiti cu restrictii generaliste care descurajeaza vaccinarea”, a spus Fritz.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.