4 tendinte in industria tech pe care nu le puteti omite cu vederea

In ultimele cateva luni, prioritatile s-au schimbat iar tehnologia care a obtinut titluri mari si investitii, chiar mai mari acum un an, ar putea sa nu mai fie relevanta.

 

1. 5G

5G nu a lipsit de publicitate gratuita, dar cati lideri de afaceri sunt pe deplin constienti de implicatiile noii tehnologii? 5G nu inseamna doar cautari mai rapide pe internet pe telefonul dvs. smartphone; inseamna o revolta completa a modului in care companiile isi folosesc si isi intretin infrastructura digitala. Cresterea fidelitatii si a performantei care insoteste 5G va fi atat de mare incat vor contribui la egalizarea conditiilor pentru intreprinderile mici care nu pot concura in prezent cu tehnologia la nivel de intreprindere.

Cresterea 5G nu este doar o noua era pentru smartphone-uri, ci inceputul unei economii cu totul noi: conform Verizon, 5G va sustine in mod direct pana la 22 de milioane de locuri de munca la nivel global pana in 2035. Intreprinderile trebuie sa alerge, nu sa mearga, spre imbratisati ce poate face 5G pentru ei. Orice lucru mai putin va va lasa compania in picioare.

 

2. Personalizare caselor inteligente, bazate pe date colectate

Cand oamenii de afaceri aud „personalizare”, primele lucruri care le vin in minte includ probabil reclame personalizate si produse adaptate dorintelor consumatorilor. Aparitia Big Data, a inteligentei artificiale si a invatarii automate inseamna ca personalizarea este acum mult mai profunda decat inainte, permitand produselor si serviciilor sa evolueze in timp real pentru a satisface cel mai bine nevoile clientilor lor.

In intreaga industrie tehnologica, puteti vedea exemple de companii care concureaza pentru a intra in aceasta tendinta. Furnizorul de servicii Smart Home Plume a achizitionat recent Walleye Networks, o companie canadiana de analiza a datelor a carei expertiza cibernetica va ajuta Plume sa proiecteze aplicatii B2B care sa ajute furnizorii de servicii de comunicatii sa utilizeze datele utilizatorilor pentru a oferi abonatilor lor experiente inteligente personalizate si in continua evolutie.

Publicitate

Cu doar cateva luni in urma, Google a prezentat noile sale Recomandari AI, un instrument conceput pentru a ajuta companiile sa anticipeze dorintele si nevoile clientilor lor. Titanii din industrie pariaza pe urmatorul val de tehnologie de personalizare si este timpul ca si alte companii sa faca acelasi lucru.

3. Jocuri bazate pe cloud

Cu toate cresterile neintrerupte de care se bucura industria jocurilor de noroc, nu sufera multe schimbari seismice: tehnologia jocurilor incet avanseaza, iar cele mai noi produse nu sunt in general atat de diferite de cele care au aparut inainte. Aceasta intreaga naratiune se schimba odata cu introducerea recenta a jocurilor bazate pe cloud.

Citeste si articolul :   Cum va arata Dacia Sentry. Masina la care toti romanii viseaza

Jocurile alimentate de cloud nu mai necesita utilizatorilor sa cumpere hardware in valoare de mii de dolari pentru a rula ultimele jocuri. In schimb, ei platesc pur si simplu pentru un pic de spatiu pe server pe un computer extrem de puternic care functioneaza de la distanta si transmit ecranul direct pe monitorul lor.

Acest lucru permite jocurilor de ultima generatie sa ruleze pe hardware-ul din mijlocul drumului, permitand jucatorilor sa scape de cursa sobolanilor de actualizare si cumparare constanta de console noi. In timp ce jocurile cloud ar putea incepe intr-un ritm lent, in urmatorii ani se va observa o explozie in popularitatea sa.

 

4. Generarea automata de continut

Ne place sau nu, computerele genereaza continut de ani de zile. Associated Press si Washington Post folosesc roboti de continut pentru a produce actualizari scurte, iar tot mai multe procesoare de text incorporeaza instrumente care pot termina propozitii pentru dvs. Oricat de utile ar fi unele dintre aceste instrumente, ele reprezinta cu greu o schimbare de paradigma pentru crearea de continut – adica pana acum.

Citeste si articolul :   Airbus dezvăluie un nou concept de aeronave cu zero emisii

Cu fiecare an care trece, generatorii de continut devin din ce in ce mai avansati atunci cand vine vorba de imitarea unui stil uman de scriere. Nimeni nu este scos de la munca din toate acestea; pur si simplu creste volumul de continut pe care il puteti produce cu un factor imens. Cu cat puteti atrage mai multi clienti potentiali, cu atat mai multi clienti vor raspunde – volum mare de continut accesibil generat automat va poate ajuta sa ajungeti acolo.

Nu exista o modalitate usoara de a prezice care va fi urmatorul lucru important in tehnologie. Cert este ca tehnologia se schimba mereu si doar cei care o imbratiseaza vor putea profita de ea.

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele