Cine este, de fapt, de vina pentru dozele de vaccin anti-COVID-19 distruse la centrul din Petrosani

Un total de 60 de doze de vaccin impotriva Covid 19 livrate centrului de vaccinare din municipiul Petrosani au trebuit sa fie distruse, chiar in prima zi de vaccinare.

Cele zece flacoane de vaccin impotriva Covid 19, livrate de duminica la centrul de vaccinare din municipiul Petrosani, pentru a fi folosite incepand de luni, au fost distruse, dupa ce o asistenta comunitara le-a pastrat la o temperatura necorespunzatoare, a declarat Sebastian Mezei, directorul Directiei de Sanatate Publica Hunedoara.

In locul acelor flacoane au fost aduse, luni, alte doze, prin intermediul DSP Hunedoara, iar vaccinarea s-a facut, dar cu intarziere.

„Este vorba flacoane care contineau in total 60 de doze de vaccin, alocate pentru ziua de luni centrului din Petrosani. Din pacate, cu o zi in urma, asistenta comunitara nu a respectat metodologia si lantul de frig pentru aceste vaccinuri. Ele trebuiau tinute la o temperatura de 2 – 8 grade Celsius, timp de 120 de ore dupa degivrare, insa ea le-a introdus intr-un congelator, unde au stat la minus 19 grade Celsius”, a declarat, seful DSP Hunedoara, potrivit Adevarul.

In acest context, vaccinurile nu au mai putut fi utilizate, iar persoanele care s-au programat la vaccinare in centrul din Petrosani au fost nevoite sa astepte pana la sosirea altor doze.

Astfe, procesul de vaccinare din Petrosani a inceput cu o intarziere de cateva ore, a transmis DSP Hunedoara. Asistenta comunitara, angajata de primarie, dar platita de Ministerul Sanatatii, a fost exclusa de la centrul de vaccinare si nu va mai lucra in niciun astfel de centru.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.