Formele usoare de acnee pot fi tratate foarte bine cu remedii naturale precum musețel, ulei de arbore de ceai sau lut (argila). Urmatoarele remedii naturale s-au dovedit eficiente in tratarea acneei.
Pielea impura nu apare doar in timpul pubertatii, acneea poate aparea la orice varsta. Spre deosebire de cosul si punctele negre ocazionale, acneea severa este o boala a glandelor sebumice si a foliculilor de par ai pielii, pentru care unii oameni sunt predispusi genetic. Fluctuatiile hormonale, stresul si o dieta dezechilibrata pot dezvolta, de asemenea, acneea. In cazul acneei foarte severe, cauzele trebuie clarificate de catre un medic, iar un concept de terapie poate fi dezvoltat in cooperare cu un dermatolog.
Cu toate acestea, remediile naturale ajuta de obicei foarte bine la petele normale ale pielii si la acneea usoara sau ocazionala. Ele pot fi usor utilizate de dvs. acasa si, daca sunt utilizate corect, nu au efecte secundare nedorite. In cazul acneei foarte severe, remediile naturale pot completa terapia conventionala.
Musetelul este una dintre cele mai importante plante medicinale, este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si vindecatoare. Cand vine vorba de tratarea acneei, musetelul are avantajul de a fi foarte usor de aplicat si in acelasi timp foarte eficient. Nu irita pielea si permite roseata sa dispara rapid.
Musetelul poate fi folosit in diferite moduri.
O baie de aburi cu flori de musetel este un remediu eficient acasa pentru cosuri si punctele negre. Pentru a face acest lucru, puneti aproximativ o mana de flori de musetel uscate intr-o cratita cu 2 litri de apa si le aduceti-le la fierbere.
Acoperiti oala si lasati preparatul sa se absoarba timp de aproximativ 5-10 minute.
Curatati-va pielea cu un gel de spalare usor sau cu lapte demachiant si indepartati orice reziduu de machiaj.
Acum faceti o baie de aburi cu musetelul tinandu-va fata in aburul respectiv.
Puneti un prosop deasupra capului pentru a preveni scurgerea aburului.
Aceasta baie de aburi se face cel mai bine seara, de cel putin trei ori pe saptamana. Musetelul este, de asemenea, disponibil ca extract de musetel in farmacii sau in magazinele naturiste. Extractul de musetel poate fi utilizat pentru baia de aburi in locul florilor uscate de musetel.
De asemenea, puteti folosi musetel zilnic pentru ingrijirea fetei.
Faceti un ceai din flori de musetel uscate si dupa ce curatati pielea si cu ajutorul unei dischete de bumbac tamponati-va fata. Puteti pastra ceaiul la frigider timp de aproximativ 3-4 zile.
Lutul s-a dovedit in tratamentul acneei. Imbunatateste circulatia sangelui in piele si scoate pielea moarta si murdaria din porii pielii ca un burete. Pamantul vindecator se aplica sub forma de masca de cel putin trei ori pe saptamana. Il lasi sa functioneze pana se usuca.
Pentru a folosi argila vindecatoare ca masca, aceasta se amesteca cu putin lichid pentru a forma o pasta groasa. Puteti folosi ca lichid ceai de musetel racit sau iaurt natural.
Uleiul esential de arbore de ceai este extrem de versatil, are efecte antiinflamatorii si antibacteriene. Poate fi utilizat cu succes in tratarea acneei. Permite cosurilor sa se vindece mai repede si reduce semnele acestuia. Retineti totusi ca uleiul de arbore de ceai poate provoca iritarea pielii. Prin urmare, uleiul esential nu se aplica niciodata pur, ci se foloseste intotdeauna diluat! Mai intai ar trebui sa-l testati cu atentie. Daca zona de piele tratata reactioneaza, de urgenta sa folositi un alt remediu natural. Feriti-va de pielea uscata: alcoolul din tinctura mentionata mai jos se poate usca!
Pentru tamponarea cosurilor, uleiul de arbore de ceai este diluat cu putin alcool (alcool de la farmacie) intr-un raport de 1 la 3 (de exemplu, 5 ml ulei de arbore de ceai si 15 ml alcool).
Daca aveti pielea sensibila, adaugati 2 parti de apa.
Acest amestec poate fi apoi aplicat usor pe cosuri cu un tampon de bumbac de pana la trei ori pe zi.
Publicitate