Medic roman in Suedia: “Ne rugam sa ne vina randul cat mai repede.”

Suedia a anuntat peste 6.500 de infectari cu noul coronavirus, in ultimele 24 de ore, la o populatie de 10 milioane de locuitori.

De asemenea, rata mortalitatii este cea mai mare dintre tarile nordice, ca numar de raportat la populatie, 351 in 24 de ore si 10.000 in total. Suedia nu a impus restrictii majore, dar autoritatile de la Stockholm au recunoscut ca sunt intr-o mare criza sanitara.

Autoritatile suedeze ai anuntat ca au fost administrate aproximativ 80.000 de doze, de la inceputul programului. Acesta a inceput la sfarsitul lui decembrie.

Laura Ghibu, medic roman stabilit in Suedia, a declarat la Digi24 ca Parlamentul voteaza o lege care da posibilitatea Guvernului sa aimpuna masuri de lockdown. Reamintim ca pana acum nu exista cadru legal.

Publicitate

Astfel, incepand de luni, in Suedia nu vor mai merge la scoala decat copiii pana la clasa a cincea inclusiv.

Conform medicului roman, cetatenii Suediei doeresc sa se vaccineze, dar organizarea procesului de vaccinare merge foarte lent.

Citeste si articolul :   Medic roman, rupe tacerea si spune cate cazuri de COVID-19 sunt in realitate

“Invidiez Romania ca are platforma unde te poti inscrie si programa, noi nu avem aceasta facilitate, asteptam cu sufletul la gura sa ne vina randul.

Ne rugam sa ne vina randul cat mai repede. Ne e o campanie anti-vaccin atat de profunda ca in alte tari.

Omenii vor sa se vaccineze. La noi, dorinta de vaccinare e 100% printre medici, nu inteleg cum un medic nu poate intelege datele stiintifice si informatiile legate de vaccinare”, a declarat Laura Ghimbu pentru sursa mentionata mai sus.

Potrivit medicului roman, in prima etapa de vaccinare in Suedia au fost inclusi batranii si angajatii din centrele pentru acestia, iar medicii abia acum urmeaza, in etapa a doua.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.