Alexandru Rafila, anuntul momentului: Cand ar putea reveni Starea de Urgenta in Romania.

Alexandru Rafila, anuntul momentului: Cand ar putea reveni Starea de Urgenta in Romania.  In ultimul timp asistam la o crestere a numarului noilor cazuri de coronavirus. Tot mai multe persoane vorbesc despre revenirea la starea de urgenta.

Chiar daca autoritatile au anuntat de nenumarate ori ca momentan nu se gandesc sa ia aceasta masura, in mediul public se vorbeste tot mai des ca, pana la finalul anului, starea de urgenta va reveni din nou in Romania.

Alexandru Rafila, anuntul momentului: Cand ar putea reveni Starea de Urgenta in Romania.

Inclusiv doctorul Alexandru Rafila a vorbit recent, potrivit celor de la Capital, despre revenirea la starea de urgenta, afirmand ca spera ca aceasta masura sa nu fie luata chiar inainte de sarbatorile de iarna.

„De Craciun si Revelion speram sa nu fim in stare de urgenta. Sper sa nu fie o stare de urgenta sau, chiar daca vor exista zone din Romania care vor fi cu o reducere a activitatii, sa nu se intample acest lucru la nivel national. Eu sper ca acest lucru sa nu se intample, daca vom fi echilibrati si vom respecta masurile de protectie sanitara. Totusi, numarul imbolnavirilor in Romania a crescut continuu incepand cu 1 iunie. Am spus de fapt de la inceputul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru ca fara o economie functionala toate discutiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred ca sunt posibile, deci noi trebuie sa mentinem economia functionala. Si trebuie sa ne adaptam, adica sa lucram cu ajutorul masurilor de siguranta. Speram ca vom avea medicamente eficiente de la anul”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.