Gerul pune stapanire pe Romania. Prognoza meteo pana miercuri

Meteorologii anunta ca in urmatoarele zile vremea se afla in racire substantiala in toata tara. Pentru sambata, ANM anunta ca temperaturile maxime nu vor depasi 0 grade. Noapte si dimineata termometrele vor indica temperaturi cuprinse intre -20 si -5 grade.

Prognoza meteo SAMBATA.

Sambata vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasa dimineata, local in vest, centru, nord si nord-est, iar noaptea in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros si trecator va ninge slab pe suprafete mici, la munte, iar cu o probabilitate destul de mare, pe parcursul zilei si in centru, sud si sud-est, iar spre sfarsitul intervalului in nord-vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte si pe litoral, iar ziua si in nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -10 si 0 grade, iar cele minime se vor situa intre -18 si -5 grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei spre valori in jurul a -20 de grade. Local se va semnala ghetus, iar dimineata si noaptea, izolat, va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

In Capitala vremea va fi deosebit de rece, chiar  geroasa noaptea si dimineata in special in zona preoraseneasca. Vor fi innorari in mare parte a intervalului, iar trecator ziua, vor fi posibile ninsori slabe. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de -2…-1 grad, iar cea minima de -8…-6 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca spre valori in jurul a -10 grade. Local se va semnala gheata.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO. Romania, lovita de ploi, ninsori si vant puternic. Zonele vizate.

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre -10 si -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -18 si -8 grade. In nord si nord-est vor fi innorari in cea mai mare parte a intervalului, iar in restul teritoriului innorarile vor fi temporare. Trecator va ninge slab pe suprafete mici la munte, si izolat in rest, cu o probabilitate mai mare in regiunile intracarpatice, iar spre sfarsitul intervalului in est. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Local se va semnala ghetus, iar mai ales spre sfarsitul intervalului izolat, va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

Capitala. Vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea indeosebi in zona preoraseneasca. Pe parcursul zilei vor fi innorari in general persistente, iar noaptea cerul se va degaja treptat. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -3 grade, iar cea minima va fi de -10…-9 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca, spre valori in jurul a -12 grade. Local se va semnala ghetus.

Citeste si articolul :   Alerta ANM! Furtunile lovesc Romania, in urmatoarele ore. Anuntul meteorologilor si zonele vizate

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi in continuare deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre -10 si -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -18 si -8 grade, cu cele mai scazute valori in depresiunile Carpatilor Orientali pana in jur de -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a intervalului in jumatatea nordica a tarii, unde pe suprafete mici trecator va ninge slab, iar noaptea in sud-vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, indeosebi in zona inalta, iar ziua si in sud-vest si nord-est. Local se va semnala ghetus, iar dimineata si noaptea, izolat, va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

Capitala. Vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin in a doua parte a intervalului. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -2 grade, iar cea minima va fi de -12…-10 grade, mai coborata in zona preoraseneasca spre valori in jurul a -14 grade. Local se va semnala ghetus.

Citeste si articolul :   Alerta meteo! Romania, lovita iar de grindina si vijelii. Judetele afectate

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi in continuare deosebit de rece, geroasa dimineata in cea mai mare parte a tarii si local noaptea. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre -10 si 0 grade, iar cele minime intre -15 si -5 grade, mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei spre valori in jurul a -20 de grade. Cerul va avea innorari temporare in nord si nord-est, iar in restul teritoriului va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Local se va semnala ghetus.

Capitala. Vremea va fi in continuare deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Temperatura maxima va fi de -3…-2 grade, iar cea minima de -12…-10 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Local se va semnala ghetus.

Autor