Premierul Florin Citu, anunt de ultim moment. Ce se intampla cu pensiile romanilor in acest an

Florin Citu, premierul Romaniei, a vorbit despre cresterile de pensii in anul 2021. Seful Executivului a declarat ca Romania nu si-a permis anul trecut si nu isi permite nici in acest an o majorare a pensiilor cu 40%. Acesta sustine ca Guvernul va creste pensiile in baza calendarului pe care si l-a asumat.

Presedintele are doua variante

„In acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul presedinte, care are doua variante: sa trimita la reexaminare in Parlamentul Romaniei sau sa o promulge. Vom vedea care va fi varianta. Eu va spun ca noi avem deja – acest Guvern – un precedent si coalitia si-a asumat un calendar de crestere a pensiilor. Vom creste pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi”, a declarat Citu.

Miercuri, Curtea Constitutionala a respins sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie. CCR a stabilit ca actul normativ este constitutional.

Citeste si articolul :   Alerta METEO. Romania, lovita de vijelii, ploi torentiale si grindina.

Ministrul Muncii Raluca Turcan, pozitia Guvernului.

„Parlamentul, dupa decizia CCR, se va pronunta cu privire la ceea ce este de facut pe viitor. Cand vine vorba de pensii, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l asiguram este plata lor, sustenabilitatea sistemului. E important sa respectam echitatea si contributivitatea. In prezent avem buget alocat pentru pensii. Anul acesta, in bugetul pe care l-am trimis la MF am prevazut ca macar indexarea cu rata inflatiei sa se faca”, a declarat Raluca Turcan.

Autor