Alerta in Romania! Noua tulpina din UK a fost confirmata la o pacienta care spune ca nu a calatorit in Marea Britanie

Alerta in Romania! Noua tulpina de coronavirus descoperita in Marea Britanie, mult mai contagioasa, a fost confirmata oficial si in tara noastra.

Noua tulpina din UK fost confirmata in laborator la o femeie din Giurgiu care a ajuns la camera de garda a Institutului Matei Bals duminica.

Potrivit informatiilor, au fost recoltate probe care au fost analizate, iar astazi a fost confirmata infectarea cu aceasta tulpina.

Femeia prezinta simptome usoare si nu a fost internata in spital. In momentul de fata a inceput o ancheta epidemiologica, pentru ca femeia nu a fost in strainatate si nu a calatorit in Marea Britanie. DSP incearca sa afle cu cine a intrat in contact femeia si de la cine s-ar fi putut infecta.

„Daca informatiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevarate, inseamna ca virusul circula deja in Romania. Si e mult mai contagios. Ne putem astepta la o crestere a numarului de cazuri”, a declarat Dr. Catalin Apostolescu, purtator de cuvant al Institutului Matei Bals, pentru B1 TV.

Citeste si articolul :   Inca un caz de infectare cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie, confirmat in Romania

A mai fost, saptamana trecuta, o suspiciune de infectare cu noua tulpina la un alt pacient, dar probele de laborator nu au confirmat-o.

Tulpina din Marea Britanie este mult mai contagioasa decat cea originala, dar nu produce o forma mai grava a bolii.

Autor